A hétfőn az Operánál lezajlott demonstráció alatt "szélsőjobboldali ellentüntetők durván bántalmazták az LMP két szimpatizánsát" - közölte az SZDSZ utódpártja. "Érthetetlen, hogy az Operaházat nagy erőkkel védő rendőrség miért nem volt képes a békés tüntetőket is megvédeni" - írták a közleményben, amely szerint az LMP a Belügyminisztériumtól kéri az ügy kivizsgálását.
"A rendőrség valóban nagy erőkkel jelent meg a helyszínen. Épp ezért teljesen érthetetlen, miért nem sikerült az Andrássy út és a Nagymező utca sarkán gyülekező szélsőjobboldali ellentüntetők agressziójától megóvni a békésen demonstrálókat. Az LMP két tagját is megverték politikai szimpátiájuk miatt. Különösen visszás, hogy az egyik bántalmazottat a rendőrök igazoltatták és átkutatták, de közben a bűncselekmény elkövetőivel szemben nem intézkedtek" - tette hozzá a közlemény.
"Őszintén reméljük, hogy nem volt felsőbb politikai szándék a rendőri hibák mögött. Figyelmeztetjük a kormányt, hogy ha nem változtat gyökeresen a politikáján, akkor a következő hónapokban is hasonló tüntetésekre számíthat, ahová a tegnap esti eseményeken felbátorodva sokkal nagyobb számban jöhetnek szélsőjobboldali ellentüntetők. A hatóságok és a kabinet a tűzzel játszik, ha nem próbálja meg minden eszközzel megelőzni az erőszakot" - nyafognak a nyálas zsidók.
(MTI nyomán)