A Magyar Nemzeti Gárda 2012. március 17-re tervezett, avatással egybekötött megemlékezését a rendőrség mindenáron meg kívánta akadályozni, így az MNG vezetőjének a Hősök terére bejelentett rendezvényét megtiltotta.

A határozatban többek között a következő indokolás szerepel: „A Hősök tere környékén több turisztikai szempontból kiemelt fontosságú látnivaló van, így a Széchenyi fürdő, amely nagyszámú külföldi látogatót vonz. A Közlekedési Múzeum, Műcsarnok, Szépművészeti Múzeum, Fővárosi Állat- és Növénykert, Fővárosi Nagycirkusz szintén a Hősök tere közelében található, amely a 4 napos ünnep miatt főleg sok családdal, gyerekekkel érkező látogatót csábít. A Petőfi Csarnokban szombatonként bolhapiac van, melyet több ezer ember keres fel.(…) A jelenleg is tartó extrém hideg tél után – mely következtében az eddig a lakásba szoruló emberek – várhatóan nagy számban fogják felkeresni a főváros „zöld szigetének” számító Városligetet a fővárosból és a környező agglomerációból is.”
Megdöbbentő és felháborító, hogy a ’melegek’ és a ’békemenetesek’ Andrássy úti vonulásának engedélyezése után (mely rendezvények összehasonlíthatatlanul nagyobb forgalmi akadályt jelentettek) egy ilyen határozatot merészelt hozni dr. Tóth Tamás, Budapest Rendőrfőkapitánya. Ezen tényekből és a határozat ostoba és jogilag irreleváns indokolásából pedig egyenesen az következik, hogy itt egyértelműen politikai döntés született. Amíg a homoszexuálisok és a kormányt ajnározók vonulása támogatott, addig a Gárda rendezvénye tiltott.
Ináncsi József kérésére a Jobbik jogsegélyszolgálata megírta a rendőrségi határozat felülvizsgálati kérelmét, melynek a bíróság helyt adott, így 17-én jogszerűen tart rendezvényt az MNG. Ennek fényében felszólítjuk a rendőrséget, hogy tartózkodjon a rendbontástól, és eszébe ne jusson megismételni a 2011. március 15-i akcióját, amikor is a Himnuszt éneklő személyeket rángatott le a színpadról és állított elő a rendőrségi fogdára, illetve összesen 68 ember ellen indított alaptalan eljárást! - írja közleményében Hunyadi Gábor, a Jobbik Jogsegélyszolgálat vezetője.
Frissítés: A Magyar Nemzeti Gárda - 3 év elteltével - ismét felavatja újoncait szokott helyünkön, honfoglaló vezéreink és királyaink árnyékában a Hősök terén - közölték portálunkkal a szervezők.

Alább olvasható a rendezvény programja:
10.50 Dob kör
11.00 Himnusz (kezdés időpontja)
11.10 Katona Miklós ünnepi beszéde
11.25 Varga B. Tamás: Ezer Júdás dala
11.35 Potyka bácsi ünnepi beszéde
11.50 APxX - Magyarország a magyaroké (zene)
12.00 Eskü
12.10 Varga B. Tamás: MNG-induló
12.20. Boór Ferenc ünnepi beszéde
12.30. Bábi Vince: vers Petőfi: Magyar vagyok
12.40 Ináncsi József ünnepi záróbeszéde
13.00 Szózat, Székely Himnusz

(Kuruc.info)