Egy mezőgazdasági kiállításra és egy öntözőberendezéseket gyártó kibucba látogatott el kedden Izraelben Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

A Tel-Avivban 18. alkalommal megrendezett Agritech nemzetközi mezőgazdasági kiállításon az államtitkár egyebek mellett olyan csepegtető öntözőberendezéseket tekintett meg, amelyek hatékonyabban juttatják el a vizet a növényekhez. A politikus ezután ellátogatott egy kibucba is, ahol hasonló berendezéseket gyártanak - tudta meg az MTI.
Budai Gyula a későbbiekben szeretné meghívni Magyarországra az izraeli mezőgazdasági minisztert, valamint szakembereket annak érdekében, hogy segítségükkel a hazai gazdaságok is alkalmazhassák az öntözési technikát (és persze hogy felmérhessék, mennyi magyar földet lehetne még megvásárolni - a szerk.).
A kormány.hu-ra hétfőn feltett tájékoztatás szerint a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkára Orit Noked izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter meghívására utazott a szakkiállításra; a politikus az izraeli látogatás ideje alatt Fazekas Sándor minisztert képviseli.
Ahogy a honlapon olvasható, az út célja a magyar-izraeli mezőgazdasági kapcsolatok fejlesztése, az együttműködési lehetőségek feltérképezése. Szerdán Budai Gyulát fogadja az izraeli mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, és a magyar delegáció részt vesz a nagy felvásárló, Simon Peresz államelnök fogadásán is.
(MTI nyomán)