Olvasónk írja:
Tisztelt Szerkesztőség!
A múlt hét végén Szentistvánon volt egy lakodalom, ahol szinte minden fontos ember ott volt, aki számít, többek közt a falu polgármestere is. A rendezvény alatt a közelben parkoló autók közt "gyanús alakokra" lett figyelmes a polgármester felesége, aki rájuk szólt, hogy mit csinálnak ott. Szó szót követett, és pár perccel később verekedés alakult ki a vendégek és a parkolóban ólálkodó helyi cigányok között. A verekedésben több ember is megsérült, illetve több embert előállított a rendőrség. Az ügyben nyomozás indult.
Hogy hogyan fajult el a szóváltás tettlegességig? A falugyűlés után pár héttel (ahol azt próbálták bizonygatni, hogy a faluban rend és béke van, kihangsúlyozva, hogy itt sehová nem törtek be) kirabolták a polgármester házát és most a kocsijukat akarták feltörni vagy megrongálni, de a polgármester felesége épp rajta kapta őket. Rájuk szólt, majd hozzá tette, hogy a házunk nem volt elég, a kocsink is kell?
Jó volna ha az eset nyilvánosságra kerülne, mert már tényleg kezdenek elfajulni a dolgok, ahogy azt dr. Tardi Béla, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetője megjósolta.
Egy szentistváni jobbikos
Frissítés: Emberéletbe kell, hogy kerüljön bűnös hanyagsága? - Második nyílt levél Szentistván polgármesterének
Nemrégen írtunk nyílt levelet Koncz József polgármester úrnak, a szentistváni településvezetőnek. Ebben a nyílt levélben a sérelmére elkövetett lopás bűncselekmény miatti sajnálkozásunkat fejeztük ki és ismételten felajánlottuk segítségünket a település részére, az Érpataki Modell Országos Hálózata és a Jobbik Magyarországért Mozgalom települési programjának elkötelezett híveiként.
Az elmúlt hétvégén Koncz urat és több helyi lakost egy lakodalom megtartása során ütlegeltek a helyben élő elállatiasodott személyek. Többek között a 70 évnél idősebb polgárőr bácsit is megverték.
A kiilleszkedett személyek a kiérkező rendőrökkel szemben is erőszakot alkalmaztak, tombolásukat csak a készenléti rendőrség csoportja tudta megfékezni. A bűncselekmények elkövetőivel szemben bíróság elé állítással már eljár az illetékes bíróság.
Polgármester úr! Az eseten megdöbbenve és együttérzésünkről – nem kárörvendésünkről – biztosítva kérdezzük ismét: most is minden rendben van? Ne segítsünk? Mert az a kis matyó település is a hazánkhoz tartozik, ott is szeretnénk, ha rend lenne, ha bűnözők nem tennék tönkre a tisztességes emberek életét. Mikor fog szembenézni az általunk a közmeghallgatáson előadott diagnózissal, meddig hitegeti még saját magát és a településen lakókat? Emberéletbe kell, hogy kerüljön bűnös hanyagsága?
Várjuk válaszát!
Jámbor Márk, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke
Dr. Tardi Béla, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetője
Kapcsolódó: