Ez van, ezt kell szeretni!
Szeretném megosztani benyomásaimat, érzéseimet a tegnapi Szent Gyögy téri tüntetéssel kapcsolatban azokkal, akik nem lehettek ott. Családunk kicsit tanakodott még délelőtt, van-e értelme vidékről felutazni a rendezvény kedvéért, hiszen a beharangozott vendégek nagy részének álláspontját, tevékenységét ismerjük, vajon mi újat tudnak mondani, vagy mi történhet?

Itt hozzá kell tennem, hogy mi ott voltunk a Magyar Gárda avatásán is, amely szervezettségében, hangulatában tökéletes volt, a szónokok célokat, cselekvési terveket vázoltak fel, ehhez hozzáadva a körülöttünk lévő többezres tömeg hangulatát, végre olyat érezhettem, amit már nagyon rég: büszke voltam magyarságomra, mégsem hagyjuk veszni az országunkat. A hangulatunkon sokat rontott, hogy az elkövetkező hetekben Gy. F. minden nap lefasisztázott, leantiszemitázott, lenyilasozott többek között minket is, hiszen mi is szimpatizálunk a Gárda célkitûzéseivel.

Tehát – jobbára a gárda-avatás emlékétől fûtve – úgy döntöttünk, felmegyünk a demonstrációra, abban bízva, talán végre kapunk valamiféle iránymutatást, cselekvési tervet, hogyan szabadulhatunk meg az illegitim kormánytól.

Őszintén szólva csalódtunk!! Gyanúnk beigazolódott: hallottunk sok okos szót, hogyan teszi tönkre a kormány az egészségügyet, az oktatást, a hadsereget és mindent. Morvai Krisztina a multik, illetve az egészségbiztosítási rendszerbe belépni kívánó biztosítók bojkottálására kérte a magyarokat stb. A gond ezzel csak az, hogy a téren jelenlévő emberek többsége valószínûleg ezzel már régen tisztában van, tovább akar lépni.

Csalódásuk Bayer Zsolt beszédénél érte el a tetőpontját. Azzal egyetértettünk, hogy Magyarország nem kész a forradalomra, hiszen még mindig sokan vannak (megjegyzem, a közvetlen környezetemben is), akik a balliberális médiának és saját csőlátásuknak köszönhetően még mindig bíznak az MSZP-ben vagy a Fideszben. Amikor a főszónok arról beszélt, hogy maga az alkotmány jó (!), erre már összenéztünk. Hogy lehet jó egy alkotmány, amely enged egy diktatórikus kormányt mûködni? Amely engedi, hogy a nép háta mögött, a nép megkérdezése nélkül árusítsák ki az országot? Amely engedi, hogy a választók becsapásával hatalomra került kormányt, saját hazugságának beismerése után sem lehet eltávolítani? Amikor Bayer arról beszélt, hogy azzal, ha nem fizetjük be az ingatlanadót, illetve a népszavazásokkal majd elérünk valamit, kezdett olyan rossz érzésem lenni, mintha Fidesz-nagygyûlésen lennék. Hiszen legutóbb még Orbán Viktor szónokolt arról, hogy vegyünk részt az önkormányzati választásokon, mert ha azt „megnyerjük”, majd történik valami (akkor még Fidesz-szavazó voltam). Nem történt semmi, mára kiderült: a Fidesz ugyanúgy nem képviseli saját szavazói érdekeit, ahogy a többi párt sem, csak a szája jár.

Mindenki, aki egy kicsit próbál tájékozódni ma Magyarországon, tudja, hogy a rendszerváltás nem történt meg. Tudjuk, hogy ez csak akkor fog megtörténni, ha a szovjet mintán alapuló, összetákolt, „ideiglenes” alkotmányféleséget elvetik, és visszaállítják ősi magyar alkotmányunkat, amely lehetővé teszi a hazug képviselők azonnali visszahívását. Erről sajnos egy szónok sem beszélt, pedig innen kéne indulni. Hiszen ha a kormányt megbuktatják, helyére más kormány, illetve az országgyûlésbe új képviselők kerülnek, nincs garancia arra, hogy a jelenlegi alkotmányféleség mellett ők nem fogják folytatni a hazudozást és a lopást.

Mi, változást kívánó magyarok ennek a problémának a megoldására várunk cselekvési tervet. Elég a szavakból!

L. Zs.