Tarlós István jó ember, a jövő polgármestere a narancsagyú birkáknak, akik, úgy tűnik, mára tényleg elveszítették realitásérzéküket. Természetesen nem Tarlósról van itt szó személy szerint, de ő az, aki megszemélyesíti az opportunista, a rendszerhez törleszkedő, semmit sem kockáztató, a többség véleményére magasról tevő gátlástalan karrierista, a szocialista ember prototípusát. Akit Kádárék is kedveltek volna.


A szocialista embertípus biztatta ugyanis magát azzal, hogy „nem tehettem mást, ha belülről akartam változtatni, a rendszer részévé kellett válnom”, vagy azzal, hogy „meg kellett élnem valahogy”, „ha én nem vállalom el, elvállalja más”. János bácsinak ez nagyon tetszett, ezekből a tömegemberekből tudta felépíteni a gulyáskommunizmust, a „legvidámabb barakkot”. Ezek ugyanis csak az érvényesülés útját nézik bármi áron, hiszen mindenre van magyarázat, a gerinc képlékeny. Az álca, a kedves, barátságos, az együttműködő, a kulturált, megbékélésre, összefogásra törekvő ember csak hamis, megvetésre méltó Janus-arc. A „mindenki megváltozhat”, az „ellenségemet is barátommá fogadó” teljesen vakvágányon zakatoló álliberális és álpolgári dumapolitizálás maga a teljes zsákutca. Alig várom, hogy Orbán Viktor Gyurcsány Fegyencnek is együttműködést ajánljon - valljuk be, nem lehetetlen, mint ahogy azt a Tarlós-szindróma is mutatja.
Hol van már a III. kerület korábban méltán közkedvelt, neki talán tábora által még SZDSZ-es múltját is megbocsájtó néptribunja?
Aki mára Demszky barátjává vált, és nyilatkozatai szerint olyannyira, hogy még tanácsadóként is „visszafoglalkoztatná”.
Ha az ember nem fog egy kisbaltát és nem aprítja fel a televíziót vele, elkezd gondolkozni. Ez lenne a szavazófülkék forradalma? Ez lenne a kétharmados forradalmi változás? Ez lenne a Fidesz Magyarországa? A zsidókomcsik, az egykori belügyérek, a szadeszes bóherek, az MSZMP-s párttitkárok és besúgók, valamint leszármazottaik nomenklatúrája? Ezekre építene egy országot Orbán Viktor?
Hogy lehet, hogy Tarlós „nem kíván arra időt szánni,hogy bármit összegereblyézzen Demszkyről”, mint ahogy nyilatkozni méltóztatott? Miért, mi a francot akar csinálni? Zsinagógát avatni napszámban vagy a betelepülő zsidóknak stemplizni az engedélyeket? Nem kíváncsi a mi pénzünkből és az EU-milliárdokból elherdált pénzek sorsára? Tényleg annyira hülye, vagy annyira gátlástalan, hogy elhiteti magával, hogy Demszkynek ezekhez semmi köze nem volt?
És ezek után még tükörbe tud nézni Tarlós István? Az emberi ürülékben, vizeletben, hajléktalan-invázióban és cigánybűnözésben fuldokló, balkáni szintre züllött Budapesten? És a Heti Válasz szerint „Tarlós látszik az alagút végén?” Röhej. Találóbb lett volna, ha Tarlóst kipával a fején a zsinagóga lépcsőjén fotózzák le, „Judapest polgármestere!” főcímmel.
Ha valaki ennyire elveszti a tartását, ha valakinek a Fidesz-sarzsi mindennél fontosabb, ha valaki az ultraliberális zsidóbérenc foga fehérjét képes kimutatni, arcul vágva sok millió magyart, akkor az nem érdemli meg a "tisztességes ember" jelzőt. Kiemelték a III. kerületből, hatalmat, sajtót kapott, de a lelkiismerete elől - ha van neki - nem fog tudni menekülni. A nyomdafesték sok mindent eltűr, de a magyar nem felejt, ha nem válunk Izraellé vagy második Palesztinává, Tarlós Istvánnak is el kell majd egyszer számolnia az általa elmondottakkal.
Hihetetlen, hogy egy épeszű és tartású ember atkárijánosokat és demszkyket kíván foglalkoztatni (Hagyót vagy Hunvaldot nem akarja kihozatni a sittről és alpolgármesterré tenni?), nem érdekli a város mázsás súlyú adósságterhe, nem az az elsődleges célja, hogy a Budapestet a magyarság fővárosává tegye, hanem a Demszkynek „köszönhető” buzeráns, transzvesztita, drogos sokszínűség az érték számára. Esetleg nem a magyar emberek számára élhető Budapest megteremtését kellene a zászlajára tűzni? Nem az ingatlanok magyar kézben tartását, a zsidóinvázió megakadályozását? Nyilván nem, Grespiket nem véletlenül nyírták ki lassan egy évtizede egy őszinte mondatáért.
Tarlósnak sokat ígérhettek és nagy lehetett a viszontkérés is, mint annak idején Virág elvtárs számára a Párt részéről. Emberileg már leszerepelt a józan értékítéletű, valódi magyar polgárok számára, bár nem kérdés, hogy főpolgármester lesz. Az MSZMP-s pártitkárok, ügynökök fideszes kormányának égisze alatt, kubatovgáborok, lázárjánosok, sanyibácsik, martonyijánosok, semjének társaságában. Illusztris társaságban.
Egy biztosan nem lesz: a magyar hazafiak polgármestere.
És ezért kellene a legjobban szégyellnie magát.
Zsombok Levente
Kapcsolódó: