Visszahozná a főváros vezetésébe Atkári Jánost és tiszteli Demszky Gábort Tarlós István, aki a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Vagy a Fideszben is tovább élő SZDSZ-é?
Döntse el a kedves olvasó. Alább olvashatók a Figyelőnet interjújának vonatkozó részei, melyek teljes mértékben egybecsengenek Tarlós korábbi megnyilvánulásaival, lásd kapcsolódó anyagainkat.


Az övéi közt

- Azt mondta, hogy „Nem engedem, hogy Demszky Gáborral utólag bárki is felmossa a padlót!”. Tartja még ezt az állítását?
- Így fogalmaztam volna? Nem emlékszem.
- 2006-ban nyilatkozta ezt nekem.
- Az ön kifejezését nem használnám! Demszky Gábornak, ha a lelkiismeretével van elszámolnivalója, az az ő dolga. Az bizonyos, hogy én egész más politikai filozófiát képviselek, és másképp képzelem a város vezetését, mint ő. Tény, ha idekerülök, nem azon jár majd az eszem, hogy kétségbeesve összegereblyézzek valamit Demszky ellen.

Tisztelem, hogy ötször választották meg főpolgármesternek. Ez a politikai teljesítmény elvitathatatlan tőle, és élesen megkülönbözteti azoktól a budapesti szocialista vezetőktől, akiknek a tekintélyes részét a kutya sem szavazta meg. Demszky ezekkel az emberekkel össze sem hasonlítható.
- Az elmúlt száz napot értékelve Orbán Viktor épp az elszámoltatás szükségességéről beszélt. A Városházán nem lesz ilyen?
- Demszky Gábor Achilles-sarka volt, hogy soha semmiért nem vállalt politikai felelősséget. Ez nem túl szimpatikus vonása. Én az elszámoltatást úgy képzelem, hogy mindennek a helyére kell kerülnie. Vannak szervezetek kivizsgálni a gyanús szerződéseket, kifizetéseket. Nem kell mindennap elismételni az elszámoltatást a budapesti kampányban.
(...)
Fenntartom, hogy Demszky Gábort szívesen látom tanácsadói szerepben, ha az élet úgy hozza. Elkötelezett ő Budapest iránt annyira, hogy ezekre a csak általa látott forrásokra rávilágít majd.
(...)
- Kikkel akarja megvalósítani a terveit?
- Csak a választási győzelem után hirdethető csapat. György Istvánra számítok a városüzemeltetésben, a pénzügyi kérdésekben pedig azzal az Atkári Jánossal működnék együtt, akivel kerületi polgármesterként nem voltam túl jóban, de elismertem a munkáját. Pénzügyi-gazdasági kérdésekben meghatározóak lesznek az ő elképzelései. 
Kapcsolódó: