A Demszky-korszak egyik legfőbb, s megőrzendő értékének Budapest "kulturális sokszínűségét tekinti" Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje - írja a HVG. S aki egy óránál többet eltöltött a hajdan magyar fővárosban (vagy olvas híreket), az nagyon jól tudja, mit jelent a "kulturális sokszínűség" Budapesten. Ezt akarja tehát megőrizni a forradalmi kétharmad jelöltje. Alább olvasható a vele készült interjú vonatkozó része.

Nem csak Demszkyt, Horváthot is szereti

- (...) Ami Demszkyt illeti: bár a vezetői képességeiről megvan a véleményem, sokkal többre tartom, mint a handabandázó szocialista politikusokat, akik semmi értékelhetőt nem tettek le az asztalra. Velük szemben például Budapest sokszínű kultúrája a főpolgármester úr elévülhetetlen érdemei közé tartozik.
- Most ugye ironizál? Vagy rosszul emlékeznénk, hogy ön tiltakozott a zajos Sziget Fesztivál és a polgárpukkasztó kiállítások ellen, még plakátokat is leszedetett?
- Komolyan beszéltem. Az más kérdés, hogy amikor feszületet vizeletbe mártanak, vagy nem hagynak aludni 25 ezer embert, az ellen a helyi vezetésnek kötelessége szót emelni. De Budapest kulturális sokszínűsége nem a Sziget hangosítási problémáiból vagy egy-egy vallási érzelmeket sértő kiállítás bírálatából áll.