Égetően fontos feltennünk e kérdést épp most, a helyhatósági választások kampányidején. Hiszen vezető politikusai 65 év óta vezetik félre nemzetünket, és a „hazafias” szemfényvesztés mindmáig folyik. A kézivezérelt média szerepe elsődleges ebben, mert a szavaknak szuggesztív, mágikus erejük van, így képesek még a képzettebb embereket is félrevezetni.
Nem elég 800 000 magyar radikális harcossá ébredése, inkább 8 millióra lenne szükség az ország megmentéséhez. Hazánk összesen két (!) szabad nyomdai sajtóterméke, a Barikád és a Magyar Jelen nemigen jut el a gúnyhatárokon túlra, vagy a nyugati magyarsághoz. De a világhálón át a Kuruc.info eljut, és ez az igazi oka, hogy minden eszközzel igyekeznek eltiporni az éppen regnáló politikusok. A „közösség elleni izgatás” Sztálintól örökölt BTK-s nonszensz jogszabálya csak ürügy. Izgulás csak a hatalom oldalán tapasztalható, a bukástól való félelem izgalma.
A Fidesz számára fontos, hogy dezinformálja a külhoni magyarságot. Hiszen mindazok, akik valóban tájékozottak a magyar belpolitika felől, már megbizonyosodhattak, mi az egyetlen lényeges különbség az MSZP és a Fidesz között: Hogy míg a hibbant Gyurcsány elkottyintotta, hogy hazudtak, Orbán diktatúrája minden erejével igyekszik palástolni, hogy ők is hazudnak.
Ezernyi hazugságukból csupán kettőt említenék meg, a külhoni testvéreim emlékezetét frissítendő: Orbán az előző helyhatósági választások előtt, a pesti utca tömegének ígérte, hogy győzelem esetén az emberek élére áll, és együtt kergetjük ki az országházból a Gyurcsány-bandát. Ehhez képest – a választási győzelmüket követően – még három évig tétlenül tűrték a gyilkos és tolvaj vörös maffia tobzódását. Vagyis társtettesekké lettek. És nem azért, mert alkotmánytiszteletből féltek bepiszkolni a kezüket, hanem mert még nem kaptak engedélyt a Tel-Aviv-Washington-Brüsszel tengelytől. Számítottak arra is, hogy Gyurcsányék további gazemberségei nagyobb arányú győzelmet biztosítanak a következő választásokon. Rengeteg korábbi szoci választót sikerült megnyerniük. /Míg a Jobbik ereje elsősorban csalódott és kiábrándult volt fideszesekből támadt./
A másik hazugság: Orbán Tusnádfürdőn megígérte a székelységnek az autonómia támogatását, hogy aztán Románia uniós tagságának megszavazásakor ne szabja azt feltételül. Na ezért nem ad a Fidesz választójogot a kettős állampolgársághoz. Mert ezek után Erdélyben nem kapna 2/3-os többséget, a székelyek eszén nem tud túljárni. Hiába próbálja Orbán állandóan a nemzeti egységet pufogtatni, világos, hogy amíg lényegében három párt-rendszer van országunkban, addig az elszakított magyarok között is az lesz. Bármilyen kevesen is vannak, és bármely rossz is ez nekik.
A nyugati magyarok támogatása ezzel szemben nagyon fontos Orbánéknak. Ezért küldték a Fidesz-partira büfésnek ajánlkozó Schmitt családot a bécsi magyarokhoz /még a pápalátogatás előtt/, hogy államfőnk ott színlelje a hazaffyaskodást. Kifejthesse, hogy négy eszme vezéreli bölcsőtől a sírig: a keresztény, a nemzeti, a polgári, és a konzervatív. És nem szakadt rá a nagykövetség plafonja. Igaz, nem dicsekedett el vele, hogy a nemzetközi versenyeken győztes magyar sportolóknak tiltaná a trikolór felvitelét a dobogóra. /Emlékszünk még? Sólyom is azzal kezdte, hogy nem akart zászlónk előtt beszédet tartani. De ő legalább megpróbálta mímelni a „pártok feletti” államfő szerepét. Ugyan eléggé sután és következetlenül, de legalább igyekezett hol jobbra, hol balra forgatni a szemeit./ Schmitt viszont szervilizmusát már nem is leplezi. Mert a bécsi magyaroknak azt sem mesélte el, hogy az elmúlt 20 év alatt egyedül most, az ő regnálása idején nem volt ott a Szent Korona másolata az augusztus huszadikai katonai tisztavatáson. És persze senki sem akadt Bécsben, aki feltegye neki a kérdést, hogy ezeket hogyan egyezteti össze „nemzeti-keresztény” elveivel.
Meglehet, a bécsi magyarokat azért könnyű félrevezetni, mert azok többsége a nemzetközi politika hátterét nem érti, vagy megfeledkezett róla. Amíg kommunista egypártrendszer volt Magyarországon, az aktív közösségi életet élő bécsi magyarok többsége radikális, jobboldali nézeteket vallott. Mióta megtörtént a gengszterváltás/módszerváltás, a társaság politikailag kezdett eltunyulni.

Mért bíznak vakon a Fideszben? Orbánék pártja /jelenleg/ deklarált néppárt, mely a legerősebb frakció az Európai Unióban. És ezek köztudottan mind azt hazudják magukról, hogy keresztények, nemzetiek, konzervatívok, meg polgáriak. Valójában liberális bűnözők, éppúgy, mint a szocialisták. A bécsi /és általában/ a nyugati magyarság azért vonzódik természetellenes hajlammal a néppárthoz, mert elhiszi azt a médiapropagandát, hogy a radikális harmadik erő /FPÖ/ idegenellenes, vagyis a rég integrálódott magyarok ellen is politizál. Ez persze ostoba hazugság, de a gyávaság sokakat stréberré tesz.
Schmitt Páléknak azért olyan fontos a nyugati magyarok kábítása, mert szükségük van Magyarország nemzetközi imázsának tatarozására. Hiszen Gyurcsányéknak az utóbbi években sikerült a nyugati médiával elhitetniük, hogy hazánkban a legnagyobb problémát és veszélyt a Magyar Gárda és az erősödő Jobbik jelentik. Tehát nem a szocik országfosztása, hanem a „fasizálódás”. Már most a tévé előtt söröző nyugati polgár nem érti, hogy most, a Fidesz uralmával hová lett hirtelen a sok neonáci Magyarországról? Orbánék gazdasági érdeke fűződik ahhoz, hogy mostantól ne tudjon senki a „Jobbik-veszélyről”. Ezért küldték az államfőt keresztény-nemzeti porhintésre a pápához is. Schmitt hosszasan magyarázgatta a szentatyának a kereszténység és a szent korona bekerülését az alkotmány preambulumába, de arról nem beszélt, hogy nem a 65 éve hatályon kívül helyezett 1000 éves alkotmányunkhoz akarnak visszanyúlni, hanem csak tovább foldozni a Rákosi-félét. Jó nemzeti-keresztény-konzervatív-polgári módra.
Attól, hogy Schmitt valaha kiváló sportoló volt, még nem lesz belőle bölcs és nemzeti politikus. És nem lesz mindig ilyen egyszerű dolga, mint most. Hiszen borítékolható a jóslat a választások utánra: mivel a Fidesz programja alkalmatlan a tönkretett ország megmentésére, súlyosodni fog az erkölcsi-gazdasági válság. Ha Orbánék hatalmon akarnak maradni, a Jobbik programját nem csak a kommunikáció szintjén, hanem valóban meg kell valósítaniuk, ezt viszont a nemzetközi világuralmi maffia nem fogja megengedni nekik. Következésképpen a Fidesz minimum két részre fog hasadni. Egy liberális és egy nemzeti szárnyra. A következő választásokon pedig valószínűleg az fog eldőlni, tud-e a Fidesz jobbik fele koalíciós kormányt alakítani a Jobbikkal.
Tarnóczy Szabolcs