Különösen fájó, hogy az egyetlen magyar nyelvű felvidéki napilap beállt a cigánybűnöző-mosdató médiumok hosszú sorába. Tette ezt egy vasárnapi incidens után, amelyről 2 szemszögből is írtak, de röviden összefoglalva a következő a történet:

Gulyás Zsuzsanna, firkász
Békés faluba beköltözik egy bűnözésből élő család, pár év alatt több mint 80 betörés, súlyos testi sértés, lopás, gyilkossággal való fenyegetés, idősek lakásukból kiforgatása van a számlájukon. Mikor egy helyi lakos számon kéri őket, hogy miért verik a házi rabszolgájukat, a helyi idős bácsi teljes családjának kiirtásával fenyegetőznek. Pár telefon után 150-200 fős tömeg tiltakozik hangosan a házuk előtt.
Ezek után születik meg a 3 cikk 2 újságban:
Az egyik a nem épp jobboldali elhivatottságáról ismert parameter.sk-n rövid, tárgyilagos. (Ha időközben eltűnne, itt megtalálható.)
A másik két cikk a korrektnek hitt egyetlen magyar nyelvű felvidéki napilapban, Gulyás Zsuzsanna "újságírónő" tollából:
Amelyből megtudhatjuk, hogy
- Mindenki attól félt, hogy megjelennek Kotlebáék (hazugság, miért félne mindenki tőlük, egyáltalán nem félünk tőlük).
- Közel száz ember verbuválódott össze a szőgyéni vajda háza előtt (hazugság, 200 és egyáltalán nem vajda, a helyi békés romák sem ismerik el vajdájuknak, és az országban nincs is vajda intézmény).
- A feldühödött szőgyéniek baseball-ütőkkel, benzines palackokkal és vadászpuskákkal felszerelkezve gyülekeztek a ház előtt (határozottan nem igaz, egyetlen kép sem támasztja alá, csupán a rettegő bűnöző úr agyában és az újságírónő fantáziájában létezett, továbbá egy vadász sem lenne olyan felelőtlen hogy ilyet tegyen).
- Náci jelszavakat skandálva (hazugság, egy bizonyíték sincs rá, minden bizonnyal idő és térugrást használva hirtelen megjelent a községben egy 200 fős nemzetiszocialista küldöttség, vagy a község lakosainak jelentős része hirtelen megnácult).
- A zúgolódók betörték a romák által lakott házak ablakait (hazugság, egyetlen ablak sem tört be).
- A sorozatos hangos veszekedések váltották ki a reakciót (hazugság, a 10 éven keresztül tartó bűnözési hullám, a "kiirtjuk a családotokat, halott ember vagy, elvágom a lányod torkát" váltotta ki a reakciót).
- A család szerint az egyik szomszéd avatkozott be egy családi szóváltásukba, illetéktelenül hatolt be a portájukra (hazugság).
- A vajda ezzel szemben azt állítja, hogy a tömeg az ógyallai mészárlást emlegette, ahol egy városi rendőr három romát lelőtt, kettőt megsebesített (hazugság).
- Jövő héten Párkányban kerekasztal-beszélgetést szervezünk, melynek témája a romofóbia és a ciganizmus lesz – nyilatkozta Ravasz József romológus, köztörvényes bűnöző, ismert cigány uzsorás.
- A cikkhez kapcsolódó reakciókat látva természetesen letiltották és eltüntették a hozzászólásokat.
- A csatolt képen látható cikkben (amit online már meg sem jelentettek) már házi rabszolgaként egy más férfivel készítettek interjút.
Zoom
Őszintén szólva nem tudjuk, hogy a kedves igazmondó újságírónő - Gulyás Zsuzsanna (Párkány),  email: guzsu@gmail.com - netán a rokonsága védelmében hazudozott össze ennyit, esetleg megfizették érte - szíve joga így tenni. Természetesen nem célunk bátorítani Önöket, hogy gratuláljanak eme kiemelkedő teljesítményhez, de meg sem akadályozhatjuk.
Viszont fájó pont, hogy az egyetlen napilapunk ahelyett, hogy a magyar érdekeket védené, köztörvényes bűnözőket mosdat nyilvánosan, állítja be áldozatnak, és a szenvedését megeléglő tömeget pedig lenácizza. Majd miután többször és sokan figyelmeztetik a lapot és a szerkesztőjét, hogy a cikk tele van szemenszedett hazugságokkal, helyreigazítás helyett megjelentetik a második részét is. Na az különösen rosszul esett.
Ha lesz még ilyen megmozdulás, majd rakunk a megmaradt Új Szókból egy jó nagy máglyát, hátha világosságot gyújt a fejeikben.
(Olvasónktól)