Ünnepélyes keretek között a Jobbik dunaújvárosi szervezetének kezdeményezésére Dunaújváros önkormányzata is kitűzte a székely lobogót, így biztosítva erdélyi testvéreinket arról, hogy a Duna jobb partján található település is kiáll az egyre nagyobb elnyomást szenvedő külhoniakért.
Zoom
Miután Románia úgy döntött, az ország területén élő székely kisebbség nem használhatja történelmi jelképét egyetlen település középületének homlokzatán sem, a kialakult „zászlóháború” Magyarországon példaértékű nemzeti összefogást hívott életre. Az országban elsőként a XXII. kerületi önkormányzat kezdeményezésére Gyöngyöspata tűzte ki a székely zászlót, majd ezt követően sok más település is csatlakozott a felhíváshoz.

Február 14-én délután négy órakor Dunaújvárosban a nemzeti és a városi lobogó mellett helyet kapott az égszínkék, arany csíkkal ellátott zászló is, s ezen megmozdulással városunk is csatlakozott azon települések táborába, akik így vállalnak szolidaritást az elszakított Erdély székely lakosságáért. Azokért, kik erőn felüli harcot vívnak minden egyes napon fennmaradásukért, magyarságuk megőrzéséért, hagyományaink ápolásáért. Mialatt a rendezvényre összegyűltek közösen elénekelték a Székely Himnuszt, a lobogó fokról-fokra haladva felfelé elfoglalta méltó helyét, így hirdetve az összetartozást, s azt, hogy közös felelősségünk, közös ügyünk minden egyes magyar ember ügye. Ha hiszünk Nagy-Magyarország feltámadásában, márpedig hiszünk benne, akkor továbbra is ezen példát követve, szívvel-lélekkel kell támogatnunk minden határon túl élni kényszerülő magyar testvérünket, erőt kell adnunk nekik a jövőre nézve, hiszen ők még nálunk is nehezebb helyzetben vannak. Ahogy egyre több honi város önkormányzatának tetejét díszíti a székely lobogó, úgy adjon az reményt, hogy összefogással képesek lehetünk a siker elérésére, képesek lehetünk határozottan elindulni a szebb jövő felé vezető úton, mely már mindnyájunknak oly nagyon kijár.
Zoom
(Dunaújvárosi Jobbik)