Székely zászló lobog Zagyvarékason is a Jobbik zagyvarékasi alapszervezetének kezdeményezésére a polgármester Jánosi József hozzájárulásával.
Zoom
Székelyföld nem Románia - hirdeti a felirat
A zagyvarékasi delegáció (Jobbik Zagyvarékasi alapszervezet elnöksége Szuróczki József elnök, Nagy Erzsébet alelnök, Osztás Gyula alelnök és Jakabné Tokai Mária szervezeti tag) tegnap ünnepélyes keretek között vette át a Székely lobogót Budapest XXII. kerületi polgármesteri hivatal dísztermében.
Zoom
Ma pedig ünnepélyes keretek között 12:00 órakor kitűzésre került a székely zászló Zagyvarékason a polgármesteri hivatalra. Ünnepi beszédet a polgármester Jánosi József mondott, melyben kiemelte a nemzeti összetartozást, majd Racs Tímea a helyi Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke Rákosi Viktor Elnémult Harangok című regényéből olvasott fel el rövid részletet, majd a megjelentek közösen mondták el a nemzet imáját a Magyar Hiszekegyet.
Zoom
„Az én hazámban van minden, ami a szemnek kedves. Vannak égbe nyúló bércei, tetejükön örök hóval, vannak csendes, paradicsomi szépségű völgyei, titokzatos tengerszemekkel, rengeteg erdői, bennük rég elmúlt, regényes lovagkor elomló várromjai. Vannak száz meg száz mérföldre terjedő sík pusztaságai, hatalmas folyamai, kristálytiszta patakjai. Földje megtermi a világ legjobb búzáját, borát, s aranyat, ezüstöt és sót ásnak ki mélyéből... Óh, de szép ország ez, asszonyom, ha csak egyszer látta volna, soha el nem felejtené... (...) S a nép, mely benne lakik, épp oly árva, mint én. Se testvére, se apja, se anyja, se rokona nincs Európában. A nyelve elüt minden más nyelvtől, a dalai, a zenéje egészen mások, mint a többi nemzetéi. Szomorú, mert sokat szenvedett, és vad, szilaj, mert sokat harcolt. Vérével és könnyeivel áztatta a földet, melyet hazájának nevez, azért oly drága és kedves az neki... Nekem pedig, akinek senkije sincs a világon, százszorosan drága ez a nagy árva: az én kis nemzetem, az én édes, szeretett szülőföldem.”
(Rákosi Viktor)
Zoom
Zoom
(Zagyvarékasi Jobbik nyomán)