/Bővített hír/
A tárgyalások előreláthatólag nyilvánosak lesznek, és, szokásához híven, a "médiasztár" Benkő György nem fogja engedélyezni kép- és hangfelvétel készítését.
Március 18-tól, két héten keresztül folytatódik Budaházy György és társai pere terrorizmus vádjával. A Hunnia-ügy tárgyalásának soron következő időpontjai: március 18., 20., 22., 25., 27., 29. Mindegyik tárgyalás kezdete 9 óra, helyszín: Fővárosi Bíróság, Budapest, V., Markó u. 27. II. emelet 36. számú tárgyalóterem.
Előreláthatólag Benkő György médiaszereplő/tanú meghallgatásával, az ő korábbi vallomásának felolvasásával folytatódik a tárgyalássorozat.

Az előzmények:
Fél évi kényszerszünet után ez év januárjától érdemben folytatódott Budaházy és társai ügye. Benkő György meghallgatásával telt az előző tárgyalási szakasz, és előreláthatólag a következőt is a "médiasztár" bírósági szereplése teszi ki.
Benkő 2012 márciusában történt első, három napos meghallgatása során néhány ellentmondásra már fény derült. Először is, hogy a Nemzeti Nyomozó Irodával valamiféle titoktartás által takargatott kapcsolata van. Aztán hogy az állítólag általa készített eredeti felvételek nincsenek meg, azokat a rendőrség soha nem foglalta le. A hangfelvételeken szereplő volt edzőtársán kívül a vádlottak közül senkivel soha nem találkozott. Az általa a médiában oly sokszor emlegetett "kézigránát" csak egy ártalmatlan gyakorló gránát volt. A tárgyaláson azt állította, hogy az ügy vádlottjai voltak azok is, akik 2006. október 23-án a Deák téren beindították a tankot, miközben még a vádirat szerint is csak közel egy év múlva ismerték meg a vádlottak egymást, és az azóta jogerősen lezárt tankos ügy iratai közt sem merült fel semelyikük neve soha. Behozta két állítólagosan általa készített jegyzetét is, de azok készülésének időpontját illetően még ott kiderült, hogy valótlant állít.
A legutóbbi tárgyalássorozat alkalmával Benkő György továbbra sem volt hajlandó választ adni lényegi kérdésekre. Arra hivatkozik, hogy titoktartási kötelezettsége van, és titokgazdaként megnevezte a Nemzeti Nyomozó irodát. A bíróság, miután megkereste az NNyI-t, az nem adott igenlő választ arra, hogy valóban van-e a tanúnak ilyen kötelezettsége, és hitelesen hivatkozik-e ő titoktartásra, hanem az ügyészségre hárította a dolgot, aki viszont közölte, hogy nem tud ilyesmi létezéséről.
A bizonyítékok alapján úgy tűnik, volt egy bepoloskázott autó, azonban Budaházy György kérdésére, hogy tudott-e ő erről, Benkő először a "nem tudok róla", majd a "nem áll módomban nyilatkozni" választ adta.
Benkő telefonfelvételeivel kapcsolatban kiderült, hogy az adott típusú telefonnak a hangfelvevő funkciója, "wav" formátumban menti a fájlokat, Benkő is azt állította, hogy ilyen formátumban készítette őket. A hatóság átadott egy CD-t a vádlottaknak, ami szerintük az eredeti hangfelvételt tartalmazza. Azonban ezen a CD-n mp3 formátumban találhatók a fájlok, tehát egyértelmű, hogy manipulálták azokat. Hivatalos adatok szerint ez a típusú telefon nem is tud mp3-ban rögzíteni.
A fájlok formátumán kívül azok létrejöttének dátuma sem stimmel. Azok az állítólag kb. egy hónapnyi időt felölelő felvételek, amiket Benkő György átadott a hatóságnak, az adathordozók tanúsága szerint Benkő első rendőrségi tanúvallomásának napján reggel 9:30 és 9:54 közt készültek el, ekkor lettek létrehozva, a vallomástétel megkezdése előtt 41 perccel. Benkő állítólag 3 lemezt adott le a rendőrségen és három nap hallgatta ki őt a rendőrség. Mindegyik lemez esetében ugyanez a helyzet, a rajtuk szereplő fájlok készülésének időpontja az aznapi vallomástétel kezdetét megelőző 5-10 perces intervallum.
Budaházy György indítványozta, hogy hangszakértő állapítsa meg, hogyan jöttek létre ezek a hangfelvételek, ugyanis nemcsak az állítólag Benkő György által leadott hangfelvételeknél áll fenn ez a készülési időkkel kapcsolatos anomália, hanem a bizonyos bepoloskázásból származó rendőrségi hangfájloknál is (azok szintén mind egy napon, néhány percen belül készültek).
Annak demonstrálására, hogy mennyire könnyű a hangfelvételek manipulálása, Budaházy György lejátszott egy hangfelvételt, amit Benkő tévés szereplései alapján vágtak össze.
(Szent Korona Rádió)