Szombaton a brutálisan meggyilkolt Mészáros Lászlóra emlékezünk Pesterzsébeten. Aki együttérzését kívánja kifejezni az áldozat családjával, hozzon egy szál virágot, gyújtson egy gyertyát. A család kérésére felhívjuk a rendezvényre látogatók figyelmét a méltóságteljes viselkedésre, a kegyeleti jelleg megőrzésére. A rendezvényen az Új Magyar Gárda Mozgalom és más civil szervezetek is részt vesznek.
Helyszín: XX. Pesterzsébet, Losonc u. - Deák tér sarok
Időpont: szept.19. szombat, 17.00

Pesterzsébeten, szeptember 4-én, este negyed 8 körül indult Mészáros Laci a közeli kisboltba egy cigiért. A boltban már 2 cigány hangoskodott, a borkínálat nem tetszett nekik. E két ember korábban már balhézott a szomszéd kocsmában, ahol nem szívesen látták őket. Egyes szemtanúk szerint a fiatal férfiak valamilyen drog hatása alatt állhattak. Egy vevő rájuk szólt, adtak neki pár pofont, ő erre odébb állt. A semmi rosszra nem gondoló, kis termetű, vékonyka, halk szavú, mindig barátságos Laci szintén jelezte rosszallását, megvédve ezzel az általa már tizenéve ismert eladólányt. Erre a többszörösen körözött Sztojka Csaba megütötte, Laci kizuhant a boltból, le a 3 lépcsőn. Sztojka ezután különös kegyetlenséggel, számtalan fejrúgással, szabályosan kivégezte a már földön fekvő, 53 éves áldozatát. A csattanások hangját a közeli kocsmában is hallották. Senki nem sietett Laci segítségére. A bolt tulajdonosa az esemény után ért oda, ő hívta a mentőket. A mentősök a helyszínen újraaélesztették az eszméletlenre vert embert, Laci kómában feküdt a következő napon, 6-án, 01.00-kor pedig örökre elment. Maga után hagyta igen szerényen élő családját, melynek egyetlen keresője volt.
Egy gárdistánk kollégája volt, azonnal meglátogattuk a családot és felajánlottuk a védelmünket fenyegetés esetére. Gyűjtést is szerveztünk, melynek bevételét szintén a családnak ajánljuk fel.

Bár a brutális bűntényről kamerás felvétel készült, a rendőrség máig nem találta meg az elkövetőt, akit csupán halált okozó testi sértéssel gyanúsítanak (2-8 év büntetési tétellel), szándékos emberölés helyett. Mészáros Laci halálának körülményeiről sok helyen írtak, ismeretlenekként jelölve az elkövetőket. A rendőrség számára nem ismeretlen, a fényképe is ismert, tegyék a dolgukat! Remélhetőleg ebben az esetben is rohannak a médiasztárok részvétet nyilvánítani, most is felajánl a BRFK milliós nyomravezetői díjat. Ha nem ez történne, jogos lenne a kettős mérce emlegetése...

Papp Norbert, Pest megye, Zrínyi szd.