A fideszes Mágori Józsefné (60) annak ellenére veszi fel a havi 116 ezer forintos támogatást, hogy nemcsak a választókerületében, Makón, hanem Budapesten is van egy lakása. Igaz, az nem a saját nevén van, hanem a zöldségtermeléssel és -kereskedelemmel foglalkozó családi vállalkozása, a Stativum Bt. nevére vették, egy évvel azután, hogy 2010-ben képviselővé választották a kormánypárti politikust. Így aztán a vagyonbevallásában sem szerepel az ingatlan.

Elég volt bizony - belőletek
A betéti társaságban Mágoriné a férjével kettesben tölti be az ügyvezetői tisztséget, rajtuk kívül két tagja van a makói cégnek, a két fiuk. A Stativum Bt. telephelyként sem használja a pesti ingatlant, a cégnyilvántartás szerint a cég székhelye és telephelye is Makón található.
A Parlamenttől hét villamosmegállónyira lévő 41 négyzetméteres lakás a Boráros téri Duna-házban található. Ebben a biztonsági őrökkel és 24 órás portaszolgálattal védett házban hasonló méretű lakást 17 millió forintért kínálnak az interneten.
A Blikk munkatársa a kaputelefonon felcsöngetett a lakásba. Egy férfi vette fel. Kétszer kellett elmondaniuk, hogy Mágori Józsefnét keresik, a másodikra némi habozás után azt felelte, hogy téves, és letette a telefont.
– Egy pici irodát tartunk fenn a Boráros téren, megkívánja az üzlet. Zsivány világban élünk, muszáj az üzleti partnereinket néha rajtaütésszerűen ellenőrizni, mivel gyakori az átverés, Makó pedig messze van – reagált Mágori Józsefné, aki úgy vélte, jogszerű, hogy felveszi a lakhatási támogatást.
Arra a kérdésre, hogy hol szokott aludni a parlamenti napokon, a következőt felelte:
– Mikor hol alszom, veszélyes üzem a képviselőség, éjjel 1-ig, 2-ig is tarthatnak az ülések, volt, amikor vezetés közben, az autópályán aludtam el – magyarázta a képviselő, hogy miért van szükség lakhatási támogatásra. Állítása szerint a Boráros téri lakásban nem szokott aludni, és korábban is volt irodájuk Budapesten.

"Mikor hol alszom" - a Parlament üléstermét sem veti meg
A Blikk ebben a ciklusban 17 képviselőt talált, akik annak ellenére felvették a havi 116 ezres juttatást, hogy az nem is járt volna. A jogszabály szerint a fővárosban lakóhellyel nem rendelkező képviselők vehetik fel az albérletpénzt. A lebuktatott képviselők közül nyolcan lemondtak a juttatásról, öten a lakásuktól váltak meg, csak hogy ne kössenek bele a támogatásukba.
A visszaélések miatt a következő ciklustól eltörlik a lakhatási támogatást, a képviselők albérleti és szállásügyeit az Országgyűlési Hivatal fogja intézni.
(Blikk nyomán)