Az Európa Liga sorsolása után közzétesszük ellenfelünk, a Steaua tulajdonosának, edzőjének és két játékosának értékelését, illetve a román csapat felkészülési programját. Érdekesség, hogy a bukaresti együttes éppen szerdán kezdi ausztriai edzőtáborozását - olvasható az Újpest FC hivatalos honlapján.

Gigi Becali (tulajdonos):

„Cseppet sem félek az Újpesttől, mert sosem hallottam erről a csapatról. A magyar futballt össze sem lehet hasonlítani a románnal, és csak egy második helyezettről van szó, amely kilenc ponttal maradt el a bajnoktól. A Steaua szétveri őket, főleg azért, mivel magyar csapat. Be fogunk jutni az Európa Liga csoportkörébe, és sok pontot fogunk szerezni.”

Cristiano Bergodi (edző):

„Nem egy gyenge bajnokságban szereplő csapat az Újpest, kaphatunk volna ennél is gyengébb ellenfelet, például egy máltai csapatot. Bár szerénytelenül hangzik, de a Steaua esélyesként indul, ezért csak attól tartok, hogy nem vesszük elég komolyan az ellenfelet. Egyelőre keveset tudunk az Újpestről, de az első mérkőzésig minden fontos információt beszerzünk, nem vágunk neki vakon. Már az első mérkőzésen el kellene dönteni a továbbjutást.”

Ionut Rada (hátvéd, most tért vissza kölcsönből a CS Otopeni csapatától):

„Nem szabad hogy gondot okozzon nekünk az Újpest, csak oda kell figyelnünk. Jóval erősebb ellenfeleket is legyőztünk már az európai kupákban, most is minél tovább szeretnénk eljutni. Egységesnek kell lennünk, és csak a saját dolgainkkal törődnünk.”

Petre Marin (balhátvéd):

„Keveset tudok az ellenfelünkről, de azt hiszem, túl tudunk jutni rajta. Célunk a csoportkör, és, ha lehet, akkor a tavasz megérése. Számomra azonban a bajnoki cím visszaszerzése mindennél fontosabb.”

Felkészülési mérkőzések:


Július 1.: Steaua–ND Gorica
Július 3.: Steaua–Bohemians Praha
Július 5.: Steaua–Dinamo Zagreb
Július 7.: Steaua–CSZKA Szófia

Minden meccsre Ausztriában kerül sor, Klagenfurt környéki pályákon, 18:30-as kezdéssel.