A Honvédelmi Minisztérium felszámolja a leghatékonyabb légvédelmi rakéta kategóriát a honvédségben - értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint ezzel már nemcsak a magyar légvédelemnek a vadászrepülő fegyverneme van válságban, hanem a légvédelmi rakétások is.
„Nem akarok több magyar katonát látni” - mondta a Tanácsköztársaság zsidaja, egy bizonyos Linder Béla, s alig több mint egy emberöltő alatt, valóra is válhat az álma. Hogy egy olyan országnak, melynek szomszédai nyíltan vagy burkoltan a területének megszerzésére törekednek, miért kell leépítenie hadseregét, az ma már csak az agymosott, gondolkodni képtelenek számára rejtély. Mindenki más tisztában van vele: a magyar nép és államiság felszámolásának végső szakaszába érkeztünk.
Az orosz gyártmányú, Igla-1 típusú rakétakomplexumból a 2005-ös ENSZ adatok szerint 61 indító berendezése és 119 rakétája volt Magyarországnak. A tapasztalatok szerint ezek az infravörös irányítású fegyverek jelentik a legnagyobb veszélyt az ellenséges repülőgépekre.
Az ország egyetlen rakétás alakulata Győrben van, az ő feladatuk, hogy a maradék Iglákat egy csehországi lőtéren ellőjék. A rakéták élettartama ugyan lejárt, de hatóanyagukat újra lehetne tölteni. A lap szerint a honvédelmi tárca a győri rakétás alakulat felszámolását latolgatja, így nem biztosítottak forrásokat sem az Iglák üzemidő-hosszabbítására, sem pedig pótlásukra. Néhány éven belül kizárólag 45 dupla Mistral indítója és csaknem 200 rakétája marad a honvédelemnek a légvédelemre - olvasható a lapban.
(cionista Zsírszerző kiegészítve)