A Zsidesz TV ennyit tart fontosnak hírül adni az esetről:
Gázpisztollyal lövöldöztek a Pest megyei Ráckevén szerda délután. A rendőrség információi szerint egy elszámolási vita miatt két család szóváltásba keveredett. A veszekedés az egyik házában folytatódott, ahol több lövés is eldördült, három ember került kórházba.
A rendőrség 5 emberrel szemben garázdaság miatt indított eljárást.Két család között elszámolási vita miatt szóváltásra került sor Ráckevén, melynek során egy vagy több elkövető bejutott a családi házba – mondta el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ott gázpisztoly használatra került sor, melynek során többen rosszul lettek, őket kórházba kellett szállítani megfigyelés miatt – tette hozzá Kovács Viktória. Az ügyben 5 fővel szemben indult eljárás garázdaság miatt, de a ráckevei rendőrség vizsgálja, hogy más bűncselekmény megvalósult-e, vagy sem – nyilatkozta a HírTV-nek a szóvivő.
Korábban írtuk: 14.40: A Gárda készenléti alakulatának mintegy 20 tagja addig nem hagyja el a környéket, amíg a rendőri erők nem tudják garantálni a magyar lakosság biztonságát. Ők a rendőri szemek elől rejtve várják a bevetés végét.
14.35: A rendőrök zaklatják a gárdistákat, csak őket igazoltatják, és felszólították a kiérkező egységeinket, hogy azonnal hagyják el Ráckeve területét, különben hazafiakkal lesz tele a börtön karácsonykor.
Jelenleg egységeinket kivonjuk a területről, de a környező településeken készenlétben állunk - tájékoztatnak a gárdisták.
Korábban írtuk: Nemrég érkezett be a segélyhívás a Gárdához, miszerint egy két hete kialakult konfliktus odáig fajult Ráckevén, hogy a cigányok ezekben a percekben törték be egy ott lakó ablakát és rárúgták az ajtót.
A sértett – ugyanúgy, mint a gárdisták – jogkövető állampolgárként betelefonált a rendőrségre. Az ügyeletes annyit közölt a telefonba, "nekik erre nincs kapacitásuk". Kérdésünkre, miszerint: "Kiskunlacháza megszállására volt elég rendőr?" egy laza kézmozdulat volt a válasz, ugyanis a szolgáló és félő rendőr lecsapta a telefont.
A héten már történt egy gyilkosság Ráckevén, de ez valahogy kimaradt a médiából. Információink szerint az ügyben érintettek azok a cigányok is, akik folyamatosan a kormánykapcsolataikkal fenyegetőznek, és nevük felmerült a Horák Nóri-ügyben is, de előállításra nem került sor. Pest megye kapitánya 3 századot riadóztatott a térségben (körülbelül 250 fő), és útban van a készenléti egysége a Gárdának, ami megközelítőleg 40 mindenre elszánt hazafiból áll.
Most érkezett a hír, hogy a helyszínen lövöldöztek a cigányok. A gázfegyverrel leadott lövések miatt az ott lakó 3 gyermeket és az édesanyjukat kórházba kellett szállítani. Jelenleg 3 rendőrautó van kint, és az a legnagyobb problémájuk, hogy a Gárda miatt hívjanak erősítést.
14.10: A helyi rendőri erők közölték a Gárdával, hogy jobb, ha hazamennek, mert nem tudják megvédeni a civil lakosságot egy esetleges cigányok által indított roham esetén. A helyszínen tartózkodó egységünk parancsnoka megnyugtatta a rendőrt, hogy ha kell, megvédi őket is a Gárda – tájékoztatták a Kuruc.infót.