Settenkedőt rajtakapták
Megdöbbenve értesült a Klubrádió is, hogy pénteken éjjel lopáson kapták Bakács Tibort a Budakeszi Tescóban - olvasható a rádió honlapján.
"Bakács Tibor minden bizonnyal tudja, hogy az, amit elkövetett, sokkal nagyobb hiba, mint amekkora bűn. Megsértette azokat is, akik lelkes hívei, hűséges hallgatói voltak a Klubrádióban, megsértette a Klubrádiót is. A Klubrádió vezetői úgy döntöttek - a hallgatók érzéseire is tekintettel -, hogy legalább egy hónapig szünetel Bakács Tibor műsora" - olvasható a Klubrádió honlapján.
Korábban írtuk:
Bakács Tibort, a médiatörvény elleni tüntetések egyik szószólóját, a Tilos rádió egykori munkatársát, a ballib judeóértelmiség médiasztárját lopáson kapták péntek este a budakeszi Tescóban. Bakács elismerte, hogy egy alig több mint kétezer forint értékű téliszalámival a zsebében sétált ki az üzletből.
"Éhes voltam és nem volt pénzem kajára. Nem vagyok egy gyakorlott tolvaj, ezért amikor mentem kifelé, lebuktam, mert besípolt a rendszer. Én ugyanis már régen nem vagyok az a foglalkoztatott újságíró" - idézte a Blikk Bakácsot, aki a Blikknek azt mondta, teljes mértékben vállalja tettéért a felelősséget. A „nem foglalkoztatásáról” csak annyit, ezzel a dagadt pojácával van tele minden kereskedelmi adó, így kötve hisszük, hogy élelmezési gondjai lennének. Inkább arról lehet szó, hogy valamivel be kellett már kerülni a sajtóba, valamivel, ami szokatlan, de jó alkalom arra, hogy el lehessen sírni: „a médiatörvény miatt éhen halnak a magyarországi újságírók”. Bár ezt így nem állította Bakács, ne legyünk naivak, pár nap és beindul a kórus.
"Az egész ügy húsz perc alatt lezajlott, a biztonságiak nagyon kedvesek voltak, bekísértek egy szobába, majd megtették a feljelentést. Én vállaltam a dolgot, hiszen valóban elkövettem" – emlékezett vissza a történtekre Bakács, akit a lap telefonon ért el otthonában.
A rendőrség ugyan a nevet nem árulta el hivatalosan, tájékoztatásukból kiderült, valóban történt ilyen eset péntek este az áruházban, és a zéró tolerancia elvét követve eljárás is indult az újságíró-kritikus ellen – tette hozzá a Blikk. "Egy szupermarket biztonsági szolgálata tett feljelentést a Budaörsi Rendőrkapitányságon. A feljelentést szabálysértési értékre – amely 20 ezer forint alatt van – elkövetett lopás miatt tették" – mondta Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Bakács Tibor tettéért a Blikk szerint maximum 60 napos elzárásra vagy pénzbüntetésre számíthat, ami azért is érdekes, mert, ha nincs pénze ételre, akkor a büntetésre sem lesz, így le kéne ülnie a 60 napot.
Persze nem fogja, ez nem az az ország.
(Blikk, Hírszerző nyomán Kuruc.info)