Szegény Wittner Mária annyira fideszes lett, hogy már mindent és az ellenkezőjét is vállalja, ha azt szeretett vezére, Orbán Viktor mondja. Kár volt politikusnak állnia, pláne 2010-ben folytatnia, miután két évvel korábban azt mondta, nem szeretne többé képviselő lenni.
A Kuruc.info a Jobbik egyik képviselőjétől megtudta, hogy Marika néni is megtapsolta (méghozzá az elsők közt, lelkesen) Orbán Viktort, miután a miniszterelnök Mesterházy Attilának azzal védekezett, hogy ő maga intézte el, hogy Horn Gyula továbbra is luxuskörülmények közt élhet közpénzen. A már csak a vodkásüveget felismerő Pufajkás VIP-részlegen való éltetése volt Wittner - jogos - baja múlt csütörtökön, de a rá következő hétfőn már Viktor alább látható, ellenkező álláspontját is meg tudta tapsolni szegény. Sajnálatos, hogy egy '56-os hősről ma már A jó fideszes kézikönyve jut eszünkbe...
Korábban írtuk:
Még jókívánságokat is küldött Hornnak Orbán

Amikor még hajtotta a vodka
Nyilvánosan nem ítélik el képviselőtársai Wittner Máriát, és nem határolódnak el a múlt heti, Horn Gyulára és Toller Lászlóra tett elhíresült kijelentéseitől, ám többen nem értenek egyet, vagy túlzónak tartják a pártállam börtöneit megjárt képviselőnő megjegyzéseit. Így Orbán Viktor is mást gondol Hornról, tavaly többször biztosította a hozzá forduló szocialistákat, hogy nem szüntetik meg a volt kormányfő VIP orvosi ellátását, sőt, egy alkalommal még arra is megkérte a hozzá forduló MSZP-s Suchman Tamást, hogy adja át jókívánságait - írja a Hírszerző.
Orbán Viktor Mesterházy Attila szocialista pártelnök mai felszólítására, hogy határolódjon el Wittner kijelentéseitől, a parlamentben azt mondta: még a tavalyi országgyűlési választások után megkereste egy MSZP-s delegáció, arra kérve őt, hogy továbbra is gondoskodjon Horn Gyula kiemelt kórházi ellátásáról. A kormányfő azt állította, akkor megnyugtatta az MSZP-seket, hogy a korábbi miniszterelnök maradhat az Állami Egészségügyi Központban, és erről ma is így gondolkodik.
Az ATV korábban írt arról, Orbán Viktor személyesen járt közben, hogy tovább döglődhessen közpénzen luxus körülmények közt a kommunista gazember.
Az MSZP egy neve elhallgatását kérő vezető politikusa a Hírszerzőnek azt mondta, ugyan pártdelegáció ez ügyben nem járt tavaly a kormányfőnél, viszont Suchman Tamás volt szocialista parlamenti képviselő tárgyalt ez ügyben Orbánnal.
Suchman a Hírszerzőnek azt mondta, tavaly két alkalommal is egyeztetett a miniszterelnökkel. Először még a kormányváltás előtt, „valamikor február-márciusban”, amikor az Országgyűlés folyosóján félrevonta egy padra az akkor még csak kormányfő-jelölt Orbánt, és megkérdezte, hogy mi lesz Hornnal a választások után. „Azt válaszolta, hogy természetesen maradhat a kórházban, sőt, megkért, ha beszélek vele, adjam át a jókívánságait” – mondta Suchman.
A volt szocialista képviselő azt mondta, az országgyűlési választások után, július tájékán ismét találkozott Orbánnal, aki újból megnyugtatta, hogy Horn továbbra is megkaphatja a kórházban a szükséges orvosi ellátást. Suchman úgy emlékszik, ez a téma a tavaly tavaszi átadás-átvétel idején is előkerült, akkor a leköszönő honvédelmi miniszter, Szekeres Imre vetette fel ezt a kérdést az új vezetésnek, és tudomása szerint megnyugtató választ kapott.
(Hírszerző nyomán)