"Makogó stílus", "végtelenül aljas és ostoba és aljas nézetek" - az alábbi cikk kíséretében tette közzé a szóban forgó videót az ATV:
Zamecsnik bocsánatot kért Gaudi-Nagy miatt
Az ügyvédi kamara fegyelmi vizsgálatot indított az ismét zsidózó ügyvéd-képviselő miatt.
"Nincs rendjén, hogy zsidó honfitársaink kárpótlást kapnak, hiszen zsidó honfitársainkkal nem álltunk háborúban" – jelentette ki a minap a parlamentben Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik képviselője. Gaudi szerint Magyarország nem felelős a holokauszt áldozataiért, hiszen „44-ben begördültek a német tankok, Magyarország elveszítette szuverenitását, a szentkorona jogrend nem tudott érvényesülni”. „Valóban történt olyan dolog, hogy zsidó honfitársaink közül nem kevesen meghaltak, nagyon szomorú dolog ez. De sokakat megmentettek egyébként magyar katonák, életük feláldozásával, és csendőrök is” – folytatta újnyilas tempóban Gaudi, majd arra szólította fel a holokauszt miatt kárpótlásban részesülő „kiváltságos” honfitársainkat, hogy utasítsák vissza a kárpótlást, mert a gazdasági válságban lévő országnak nagyobb szüksége van arra, mint nekik. „Nyilvánítsák ki, hogy nem szeretnének kárpótlást kapni, nem tudom, miután egyébként” – fejtegette makogó stílusában végtelenül ostoba és aljas nézeteit a Jobbik jogász végzettségű képviselője.
- Amiatt feszengek, hogy egy jogi egyetemet végzett ember ennyire tudatlan – kommentálta Gaudi-Nagy szavait Zanecsnik Péter az ATV Civil a pályán című műsorában. Az ismert ügyvéd azt mondta, amiatt is feszeng, mert Gaudi-Nagy is ügyvéd. Ezt követően Zamecsnik elnézést kért a tévénézőktől amiatt, mert ráadásul Gaudi-Nagy a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja. „Ha rajtam múlna, nem lenne az, mert ilyen mentalitással, ilyen felfogással nem tatozhat a szakma normális csapatához”. Zamecsnik hozzátette: a kamara fegyelmi vizsgálatot indított Gaudi-Nagy ellen, és tudomása szerint elmarasztalták a Jobbik képviselőjét. Ez erkölcsi kérdés, ilyen mélyre egy ügyvéd nem süllyedhet – összegezte álláspontját Zamecsnik Péter.