Folytatódik a tiltakozás a Székely Mikó Kollégium előtt, az Igazság Napjára pedig autóbuszjáratokat indítanak Erdély minden részéből – tájékoztatott Nemes Előd, az EMNP háromszéki elnöke.
A helyi pártok és szervezetek egyaránt Sánta Imre református lelkész mellé álltak az elmúlt hetek alatt, és többször is megjelentek a tiltakozó akción. A Mikó-ügy mindannyiunk ügye – nyilatkozták a politikusok, többek között a Néppárt helyi képviselői is. Nemes Előd, a Néppárt háromszéki elnöke is jelen volt a tüntetéseken, a Székelyhonnak korábban úgy nyilatkozott: támogatnak minden megmozdulást, ami a Mikó-ügyben történik, és személy szerint is úgy érzi, ki kell vonulni az utcára, és hallatni kell a hangunkat. „Értékeljük Sánta Imre kiállását, és mindenkiét, aki a Mikó-ügyben szeretne tenni valamit, a felhívásra pedig válaszolunk és ott leszünk az Igazság Napján” – mondta Nemes Előd.
A tízezres tüntetésre autóbuszokat indít az EMNT és a Néppárt a partiumi, a közép-erdélyi, valamint a székelyföldi régióból is. Az Erdélyi Református Egyházkerület által „az igazság napjaként” meghirdetett tüntetés szeptember elsején déli 12 órakor kezdődik. A jelentkezőket a területi EMNT-irodákban várják a szervezők.
További részletek a következő telefonszámokon igényelhetők:
Nagyvárad – 0259-220 126, Nagy József-Barna
Marosvásárhely – 0265-210 117, Szakács Júlia
Kolozsvár – 0264-333 461, Tóth Ágnes
Székelyudvarhely – 0266-210 575, Jakab Zsófia
Kapcsolódó: