Elena Udrea PMP-s politikus kijelentette, minden olyan törvényt meg fognak támadni, amely a székely vagy magyar zászló kitűzését engedélyezné a középületeken. Szerinte egy ilyen törvény az etnikai régiósítást készítené elő.
Traian Băsescu új pártja a várakozásoknak megfelelően a magyar kártya kijátszásával próbál népszerűségre szert tenni. Elena Udrea bejelentette, pártja minden olyan törvényt megtámad, amely a székely vagy a magyar zászló kitűzését engedélyezné, ugyanis egy ilyen törvény tulajdonképpen a régiósítás etnikai alapú megvalósítását készítené elő.

A "magyarbarát" Elena Udrea megtámad minden székely zászlót
A magyar és székely zászlók kitűzésének engedélyezése a román néppel szembeni inzultusnak számítana az újonnan sovinisztává lett politikusnő szerint: "A székely zászló középületekre történő kitűzésének az új kormányprogram által való engedélyezése a régiósítás etnikai alapokon történő megvalósítása felé tett lépés lenne. A miniszterelnök azt bizonyította, hogy mélységesen felelőtlen és tiszteletlen a román nemzetállammal és érdekekkel, valamint a nemzet történelmével szemben. Igaza lett a PMP-nek, amikor még a PSD és RMDSZ közötti tárgyalások kezdetén kijelentette: Victor Ponta térden állva tárgyalt a magyarság képviselőivel"- tolmácsolta új pártja magyargyűlölő véleményét Udrea.
A volt PDL-s politikusnő nem csak az őshonos erdélyi magyarság ellen intézett támadást: hosszasan támadta az új kormányt a gazdasági koncepció állítólagos hiánya miatt is.
Elena Udrea kijelentései azért is meglepőek, mert a képviselő – akárcsak Traian Băsescu államfő – visszatérő vendég Székelyföldön. A Boc-kormány minisztereként költségvetési forrásokból támogatta a térség fejlesztési terveit, és az első vezető román politikus volt, aki következetesen Székelyföldnek nevezte a Hargita, Kovászna megye, illetve Maros megye egy részéből álló régiót.
Mi több, Elena Udrea támogatta is, hogy a magyarok lakta térség Székelyföld néven, önálló arculattal érvényesüljön a turisztikában. Több alkalommal is dicsérte az RMDSZ székelyföldi politikusait, vendégszeretőeknek nevezte a régió lakóit. Egyszer Csíkszeredában viccesen még azt is megjegyezte: legszívesebben Székelyföldön jelöltetné magát a választásokon. Ennyit jelent hát az oláhok "magyarbarátsága".
(Mediafax.ro - ittHON.ma - Maszol nyomán)