A HVIM Tőkés László püspöknek címzett második, egyben utolsó felkérése a mozgalom vezetőit ért atrocitások ügyében történő fellépésért 
Főtiszteletű Püspök Úr!
Már több mint két hete (azóta több, mint három – a szerk.) elküldtem segítségét kérve a testvéreimet ért mélyen antidemokratikus, karhatalmi intézkedésekről szóló összefoglalót, amely egyaránt sérti magyarságunkat, a véleménynyilvánítás jogát, valamint szervezetünk vezetőinek személyi szabadságát.
Mindeddig nem kaptam Öntől semmilyen választ.
A szerb és román hatósági atrocitássorozatról készített 2009. április 9-i beszámolót ismételten mellékelem, csatolmány formájában.
Őszintén bízunk segítségében, hiszen mozgalmunk is egységesen és önzetlenül állt ki Ön mellett a 2007-es europarlamenti választásokon, tevékeny részt vállalva az aláírásgyűjtésben és a kampányban is, sokszor a legemberpróbálóbb helyzetekben.
Nem kértünk mindezért magunknak semmilyen érdemet, csupán azt a képviseletet, amelyet Ön kampánya során fölvállalt az összmagyarságért, amelyből a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagsága is szerves részt képez.
Nyilvánvaló, hogy a mozgalmunk ellen intézett karhatalmi fellépések nem képezhetik csupán a HVIM magánügyét, hiszen az ilyen szimptomatikussá vált támadások fojtják el erőszakkal nemzettársaink segélykiáltásait, saját testvéreivel való egyesülésének szándékát a trianoni golgota óta.
Nekünk azonban elegünk van abból, hogy a XXI. század Európájában, az európai demokratikus normatívát folyton példaként emlegető, titokban azonban újból kisantantba szerveződő trianoni utódállamok vezetői, szolgálatai felelősségre vonás nélkül tipornak mindent, ami magyar érték, de legfőképpen a magyar nemzeti megmaradásért és emberi jogokért felszólaló bátor hazafiakat.
Helyzetünket tovább nehezíti, hogy a média nagy része elhazudja a szervezetünket érintő híreket, így az emberek nagy része nem tud valódi tevékenységünkről, vagy ellenünk van hangolva.
Sürgősen várjuk válaszát a jövő hét elején, valamint fellépését a mozgalmunk vezetőit, Zagyva György Gyulát és Toroczkai Lászlót ért szerb és román karhatalmi kihágások ügyében, hiszen a szervezetünket ért támadások érdemi képviselet nélkül egyre súlyosabb formákban ismétlődnek meg napról-napra, Kárpát-medence szerte, ezért az ügy nemzeti és nemzetközi fórumok előtti képviselete és jogorvoslata nem tűr további halasztást.
Mihamarabbi válaszát várja:
Lokodi Ferenc Attila 
a HVIM alelnöke 
Nagyvárad
Kapcsolódó: