Ismeretlen elkövetők mára virradóra megsemmisítették megrongálták a Ján Slota által Komáromban június 4-én, a magyar-szlovák határra emelt Trianon-emlékművet - tájékoztatott Dusan Strauss, a SNS szóvivője.

A hírt Renáta Cuháková, a Nyitra Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette. A gyanú szerint kalapáccsal verték szét az emléktáblát. A rendőrség rongálás miatt indított eljárást. A párt képviselői most Komáromba tartanak. Strauss provokációnak tartja a történteket. A SNS sajtóosztálya olyan közleményt adott ki, mely szerint az emlékművet szétverték. Ezzel szemben az Új Szó tudósítója a helyszínről azt jelentette, hogy az emlékműnek csak a tetejéből tört le pár darab.


Az állami rendőrség a nyomozásra hivatkozva nem adott ki semmilyen információt. A városi térfigyelő rendszer azonban rögzítette a rongálást. A biztonsági kamera felvételét átadták az állami rendőrségnek. Nem hivatalos forrásból származó információk szerint fél hat körül egy férfi egy szlovák rendszámú - a rendszám egy részét letakarták - autóval érkezett a helyszínre. Körülnézett, majd 10 perc múlva visszatért, és egy kapaláccsal ütni kezdte az emléktáblát.
(Új Szó nyomán)