Vallomást tett motivációiról az ógyallai, múlt hétvégi lövöldözés elkövetője. Juhász Milán elmondása szerint nem tudott rendet tenni a "problémás" család kapcsán, ezért ragadott fegyvert.
A Sme napilap értesülései szerint Juhász a vallomásában arra hivatkozott, nem tudta más módon kezelni a problémát, ezért vette saját kezébe az igazságszolgáltatást. "Reggel arra keltem, hogy megyek rendet csinálni" - hangzott el állítólag a vallomástételen. Mint az ismeretes, a rendőr ezek után három férfit lelőtt, két másik személyt pedig megsebesített illegálisan tartott pisztolyával.
A rendőrség nem jelentette meg a vallomást, több verziót is vizsgálnak. Az egyik változat szerint az elkövetőt barátai kérték meg arra, hogy tegyen rendet a cigányok között. A rendőrség általában kerülte a házat, a városi rendőröket azonban tizenhárom alkalommal riasztották a családhoz, a szakvélemények szerint ez valóban elősegíthette a frusztráció érzésének kialakulását.
Juhász 21 éven át volt rendőr, általános tiszteletnek örvendett a városban. A rendőrség a tettel kapcsolatban még pszichiátriai szakvéleményre vár, eközben Ógyallán legalább a vérengzésben elhunytak jövő héten esedékes temetéséig megerősített járőrök felügyelik a rendet.
(Aktualne - Bumm nyomán)