Életveszélyes sérülésekkel került kórházba Keszthelyen egy férfi, akit azért vertek meg, mert szóvá tette, hogy a sétálóutcába autóval behajtó "fiatalok" kárt okoztak - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.
Kedd este három huszonéves "fiatal" szórakozni indult, s autójukkal behajtottak a forgalom elől elzárt sétálóutcába. Miközben ott próbáltak a járművel megfordulni, nekiütköztek egy ház falának, és megrongálták az azon lévő klímaberendezést.
A történteknek szemtanúja volt a házban lakó helyi sütödés, és mindezt szóvá tette, a szóváltásból dulakodás, majd verekedés lett. Ekkor az egyik fiatal úgy megütötte a 44 éves férfit, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. A "fiatalok" ezután elmenekültek, a helyszínen hagyva a vérző férfit.
A bántalmazó, a 21 éves H. Márió szerda reggel önként jelentkezett a keszthelyi rendőrkapitányságon, és mindenre kiterjedő, részletes beismerő vallomást tett. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást ellene.
(MTI nyomán)
Olvasónk kiegészítése: Vascsővel verték meg a cigányok a sütödést
Kedves Kurucok!
Ehhez a cikkhez szeretnék egy kis kiegészítést írni. Akit megvertek, egy szír férfi volt, aki egy kis gyrosost üzemeltet itt. A támadója 3 cigány volt.
Az egyik, Horváth Márió vascsővel verte szét a fejét - persze már szabadlábon védekezik. Mivel a keszthelyi rendőrség sohasem volt arról híres, hogy fellépjen a bűnözés ellen. Egy képet mellékelek ahol a sütödés feleségével és kisgyerekével van.
Zoom
A helikonportal.net-ről szemezgettem még pár hozzászólást.
"Arról érdekes, nem beszélnek a hírek, hogy vascsővel verték agyon Tonyt, nem úgy volt, hogy úgy megütötték..."
"Tonyt verték meg, a gyros büfé tulajdonosát, aki pedig arab, így jobbikos - sőt bármilyen politikai - elfogultsággal aligha vádolható.
Mellesleg Tony egy közismerten békés ember, aki nem rájuk támad, hanem csak rájuk szólt.
Amit pedig a cigánybűnözők elkövettek, egy bűncselekmény-sorozat volt: közlekedési szabálysértés (de lehet bűncselekménynek is hívni, hiszen nem véletlenül mentek be a sétálóra, mert elnéztek egy behajtani tilos táblát, hanem szándékosan, randalírozási céllal), garázdaság, 8 napon túl gyógyuló súlyos testi sértés. Még jó, hogy nem volt náluk fegyver.
H(orváth) Márió pedig szabadlábon védekezik, ahelyett hogy a sitten rohadna a többi tetves között."