Ismerős történet, sajnos... A füstösbanda beleköt valakibe az utcán, természetesen ok nélkül, és megveri. A szenvedő jobbnak látja, ha nem tesz feljelentést, mert nem akar bosszút. Inkább tiszta, cigánymentes környezetbe menekül (tovább). De mi lesz, ha már az egész országnak menekülnie kell majd? Hova? Külföldre?

Idézzük a mai Metro olvasói rovatát:






Ha már a mai Metro, lássuk a 13. oldalon látható, természetesen adófizetői zsebből finanszírozott OKM / TK-hirdetést is:




Figyeljük meg, mit nevez hatalmas sikernek. Tekintsünk el attól, hogy a PR-cikk egyetlen egy adatot sem tartalmaz (“ezelőtt X% volt a továbbtanulók aránya, most Y%”), azaz finoman szólva nehezen hihető. Figyeljünk különösen a ceglédi helyzetre. Idézzük: “A legnagyobb eredményt Cegléden a Külterületi Iskolák Örkény úti iskolája érte el az Európai Unió Regionális Fejlesztés Operatív Programjának támogatásával. Összesen 590 millió forint értékben egy új oktatási központot hoznak létre. Az iskola az új tanévben már várja a tanulókat, az óvoda jövő februárban indul. A ceglédi tanyacentrumban, ahol 80-90%-os a halmozottan hátrányos helyzetû gyerekek (Kuruc.info: azaz cigányok) aránya, ma már jobb körülmények között tanulhatnak a kisdiákok, mint városi társaik.

Kedves Olvasónk! Ez a “legnagyobb eredmény”? Az, hogy az iskolában van digitális tábla, míg a városi fehérek kénytelenek beérni a régi krétásakkal? Nem érzik azt, hogy az ilyen típusú PR-reklámokkal csak  méginkább bebizonyítják, hogy a roma kultúra pozitív diszkriminációval, hatalmas pénzeknek a programba pumpálásával történő integrációja egyszerûen képtelenség, és csakis az erőszakos, keménykezû asszimiláció, azaz a kultúra teljes megszüntetése eredményes? Nem gondolják, hogy az olyan cikkek, amelyek azt képesek csak a “legnagyobb eredménynek” beállítani, hogy létrehoztak (döntően adófizetői pénzből!) egy csúcstechnológiát alkalmazó iskolát, csak azt bizonyítja, hogy bármennyi pénzt is pumpálnak a dologba, az soha nem fog mûködni? Azt, hogy a cigányok hozzáállása soha nem fog megváltozni?

Végül, annak fényében, hogy a PR-anyag szerint a legnagyobb “eredmény” egy iskola felszerelése volt, már értjük, miért hallgattak oly szemérmesen az állítólagos továbbtanulási, lemorzsolódási stb. eredmények konkrét számadatairól. Egész egyszerûen nem léteznek. Nulla, semmi. Ha igaz lenne az, amit állítanak, hogyaszongya “a lemorzsolódási arány csökkent, a továbbtanulók száma pedig nőtt”, akkor ott figyelnének a cikkben a százalékos, de legalábbis a relatív javulási arányok (ha már az abszolút százalékarányokat, érthető okból, nem kívánják az orrunkra kötni). Bizony, még tökéletesíteni kell a hazudozást, kedves Oktatási Minisztérium!

Kapcsolódó cikkek

A cigányok erőltetett integrációja Olaszországban is teljesen megbukott + árulkodó kép
Advocatusdiaboli hozzászólásai a svéd- & finnországi integrációs kísérletek és pozitív diszkrimináció teljes bukásáról
A ballib (!) Papp László Tamás cikke az integráció amerikai csődjéről

Kuruc.info - A.S.