A Barikád.hu beszámolója a fáklyás tüntetésről: 19.10 A cigánybűnözés pontosan egy évvel ezelőtti brutális cselekedetének emlékére szervezett Jobbik demonstráció békében ért véget. A kb. 300 (egy megbízható olvasónk szerint azonban sajnos alig 100) résztvevő szép lassan elhagyta a Markó utcát, ahol megkezdték a rendezvény kellékeinek eltakarítását. A szervezők szerettek volna meghívni más pártoktól is felszólalókat, ám míg asztalnál mindenki egyetértett a célokkal, nyíltan vállalni azt már senki sem merte.

19.00 Bíber József, a Jobbik alelnöke lépett a színpadra. Bíber Szögi Lajoshoz szólt előbb, az égiek társaságában lévő közkedvelt tanárhoz. Bár személyesen nem ismerte pedagógus kollégáját, de csupa jót hallott és olvasott róla. Bíber kemény szavakkal illette a cigányság vezetőit, akik ahelyett, hogy felelősséggel tennének a tragikus helyzet ellen, annak haszonélvezői lettek. Az alelnök szerint nem ellenük irányul a rasszizmus, hanem ők maguk a fajgyűlölők. Pedig példát kellene mutatniuk: tanulni, dolgozni és tisztességre nevelni a gyermekeiket, ez lenne a feladat. Bíber megható szavakkal zárta a beszédét, amikor felidézte az árván maradt Szögi lányok feldolgozhatatlan és megrázó fájdalmát. "Tanár úr! Kedves Szögi tanár úr! Isten nyugosztaljon!" - köszönt el a politikus a cigányterror áldozatává és egyben a magyar megmaradás mártírjává lett Szögi Lajostól.

18.40 A nyírmihálydi polgármester szerint a cigányság visszaél a jogi kiskapukkal, és kihasználja azokat a lehetőségeket, amelyekkel munka nélkül jutnak hozzá extra jövedelemhez. Példája szerint egyesek már 18 évesen rokkant nyugdíjassá lesznek, amelyhez ha hozzájön a bő gyermekáldás utáni támogatás, akár 180 ezer havi fix-szel lehet "viccelni".

18.30 Szögi Lajos egykori tanárának levelét olvasták fel először a demonstráción. Ezután a mikrofonhoz lépett a nemrégiben országos ismertségre szert tett nyírmihálydi polgármester.

Nyisztor szerint igenis lehet rendet rakni, csak akarni kell. Szavai szerint ha fél évet kapna az ország élén, akkor megoldást tudna találni a súlyos helyzetre. Szülőfalujában tragikus a helyzet, a cigányság nem akar dolgozni, csak a segélyeket várja. Hat gyerek után már működik az "üzlet". Annyi segélyből már vígan lehet élni, autót lehet lízingelni és sörre is jut. A falu magyar lakosai félnek, de nem akarnak elköltözni, ám kétségbeesésükben egyre többeket foglalkoztat ez a lehetőség is. A polgármester szerint a pártok (cigány)szavatszerzési okok miatt hallgatnak a kérdésről. Kuruc.info: pedig mennyivel több voksot kapnának a magyaroktól, ha fellépnének a paraziták ellen. Sebaj, majd a Jobbik, ha más nem mer és akar foglalkozni a cigányság által folytatott és a cionista hatalom által támogatott magyarellenes terrorral.

18.10 A Markó utácban kis késéssel megkezdődött a rendezvény, amelyen Nyisztor Ferenc, Nyírmihálydi polgármestere mellett Bíber József, a Jobbik alelnöke fog felszólalni.

18.00 Néhány száz érdeklődő gyűlt össze a Markó utcánál, komoly rendőri és sajtójelenlét mellett. A hangulat békés. Tudósítónk szerint a BBC is megjelent a rendezvényen, amely azt bizonyítja, hogy a cigánybűnözés hazai elburjánzásának immáron nemzetközi visszhangja is van. A Kossuth tér felől több tüntető érkezett a helyszínre. Az embereknél Árpád-házi, nemzeti és jobbikos zászlók vannak.

Egy éve történt Olaszliszkán. Egy apró balesetet követően Szögi Lajos megállt autójával, hogy megbeszélje a történteket a helyiekkel. Vesztére. Nem volt lehetősége a párbeszédre. A felbőszült cigány csürhe több tucat ütéssel verte agyon a környéken közismert és közkedvelt tanárembert. Bár a balesetet elszenvedő cigány kislány sérülés nélkül osont haza, a rokonság állatias ösztöneinek már nem tudott és nem is akart parancsolni. Úgy verték halálra Szögi Lajost, hogy közben gyermekei az autóban ültek. Az eseményt azóta sem lehet feldolgozni. A cigánybűnözés mindennapjairól egyre több hasonló esemény kerül napvilágra, habár a nagypolitika igyekszik titkolni annak létét.

Korábban: Fáklyás demonstrációval emlékezik az olaszliszkai cigánycsürhe által egy éve lemészárolt Szögi Lajosra a Jobbik Magyarországért Mozgalom október 15-én 18 órától a budapesti Markó utcában. A rendőrség a közel 50 fős lincselőbandából mindössze 8-at vágatott előzetesbe, a többi tetves azóta is szabadlábon van. Olaszliszkán vasárnap hajtottak fejet Szögi tanár úr emléke előtt, megjelentek a Gój Motorosok is.

A Blikk tudósítójának az emlékművet gondozó Hajdúné elmondta: Hetente többször kell letakarítanom az emlékműre dobált szemetet, krumplihéjat. (Amit nyilván a falu cigánysöpredéke hajigál oda - a szerk.)  Sokan meg is szólnak a faluban (sic!!!), hogy miért törődök ennyit vele, de én akkor is megteszem. Hajdúné fáradozásait az elhunyt tanár családtagjai személyesen köszönték meg az emlékezést követően.

Olaszliszkán az egy évvel ezelőtt meggyilkolt Szögi Lajos tiszavasvári tanárra emlékeztek vasárnap. A rendőrség fokozott ellenőrzést tartott mind a községben, mind pedig az odavezető utakon. Rendzavarás nem történt a cigányok részéről.

Egy éve, 2006. október 15-én két gyermeke szeme láttára verték halálra Szögi Lajost a cigányok, miután Olaszliszkán autójával elsodort egy 11 éves purdét, aki horzsolásokkal úszta meg a balesetet. A 44 évesen meghalt tiszavasvári tanárra hozzátartozói, kollégái, tanítványai emlékeztek vasárnap a községben a tiszteletére állított emlékműnél, virágot helyeztek el és mécsest gyújtottak.

Néhány órával ezt követően a Gój Motorosok Egyesületének szervezésében mintegy százötven motoros vonult végig a településen. Vezetőjük a tragédia színhelyén megemlékezett Szögi Lajosról. Azt mondta, nem rasszisták, tevékenységük egyetlen népcsoport ellen sem irányul, ugyanakkor mindaddig tiltakoznak, amíg bármely kisebbség azt hiheti, hogy a törvények felett áll és önhatalmúlag ítélkezhet mások élete felett.

A Sárospataki Rendőrkapitányságon mindkét rendezvényt bejelentették, a községben és az odavezető utakon fokozott volt a rendőri jelenlét, rendzavarás nem történt. A rendőrség az ügyben fokozott ügyészi felügyelet mellett folytatott nyomozást az elmúlt héten befejezte. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a több ezer oldalnyi nyomozati iratot vádemelési javaslattal a megyei főügyészségnek megküldte.

A beszerzett adatok, a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette ügyében, a terhükre rótt bűncselekmények megalapozott gyanúja alapján nyolc embert helyezett előzetes letartóztatásba a bíróság. Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: megérkeztek az iratok, áttanulmányozásukat a jövő héten kezdik meg. A többi 40 lincselő ellen eljárás sem indult.

A hétfői rendezvényen Bíber József Tibor Jobbik-alelnök mellett Nyírmihálydi polgármestere, Nyisztor Ferenc is felszólalt, aki az őt ért életveszélyes fenyegetések ellenére is évek óta gátat szab a települése rendjét és közbiztonságát veszélyeztető lumpen réteg demokráciát sértő követeléseinek.

A rendszerváltást követő kormányok cigánypolitikájának látványos csődje, hogy a legnagyobb lélekszámú hazai kisebbség 90%-a mindössze segélyekből él, jelentős részük ezen felül pedig bűnözésből tartja fenn magát. Életviszonyaik és normarendszerük magukban hordozzák azt a fajta antiszociális magatartást, amely a közeli jövőben az olaszliszkai lincseléshez hasonló brutális bűncselekmények bekövetkeztét eredményezheti - írja Bíber József Tibor, a Jobbik alelnöke.

A Jobbik a megemlékezésen gyűjtést szervezett Szögi tanár úr árváinak a megsegítésére, és egyben a demonstrációt figyelemfelkeltésnek is szánja, miszerint a cigánybűnözés felszámolása azonnali, halasztást nem tűrő kötelessége a mindenkori magyar kormánynak.

(Kuruc.info)