A cigányok között nemcsak szociális okokból, hanem kulturális és etnikai gyökerekből adódóan is nagyobb a bűnözési arány - hangsúlyozta keddi, egri sajtótájékoztatóján Sneider Tamás önkormányzati képviselő, a Jobbik városi elnöke, az Összefogás Egy Jobb Egerért Egyesület vezetője.
Sneider és az egyesület alelnöke, Zagyva György az egri Bornemisza Gergely Szakképzési Intézetben még január 8-án történt, s az internetre kikerült videofelvételen megörökített iskolai verekedés kapcsán fordult a nyilvánossághoz (lásd alább). Az említett napon egy élsportoló diákot hagyott helyben két cigány osztálytársa - mondták. A két tizenöt éves támadó közül az egyik ellen a hevesi rendőrkapitányságon öt eljárás van folyamatban - tájékoztatott Zagyva György.
Sneider Tamás megjegyezte: a sajtótájékoztatót eredetileg közterületen, az iskola előtt szerették volna megtartani, ezt azonban a rendőrség nem engedélyezte, hiába kérték, hogy az ügy sürgőssége miatt a hatóság tekintsen el a 72 órás bejelentési határidőtől. A képviselő szerint ez, s a kormányfő két héttel ezelőtti, egri látogatásakor zajló spontán demonstráció megakadályozása is jelzi, hogy a rendőrség a bűncselekmények felderítése, az iskolai erőszak megakadályozása helyett politikai ügyekkel foglalkozik, a hevesi megyeszékhelyen csakúgy, mint országosan.
Ezért február 5-én délután öt órától tiltakozó tüntetést tartanak a városi kapitányság Klapka úti épületénél. Mint elhangzott, az egri esettel összefüggésben fel kívánják hívni Hiller István szakminiszter figyelmét arra, hogy az erőszakos iskolai integráció nem működik, nem lehet antiszociális gyerekeket "berakni" az iskolapadba (Bíber levele alább). A szakmunkásképző intézetekben gyakorlatilag csak a fegyelmezéssel kénytelenek foglalkozni az oktatás helyett, erre pedig a törvények nem biztosítják a megfelelő eszközöket a pedagógusoknak.
(Stop)
Kuruc.info / Arppi S.: akkor egy kis kritika, mert az sosem árthat. "A cigányok között nemcsak szociális okokból, hanem kulturális és etnikai gyökerekből adódóan is nagyobb a bűnözési arány"-mondja Sneider Tamás. A cigánybűnözés oka NEM szociális. Egyáltalán nem az. Például: Finnországban, Svédországban az ott is hasonló arányban bűnöző cigányokat tejben-vajban fürösztik, havi euroezreket kapnak segílykeként. Ha nem hiszik, olvassák el az Amaro Drom(!) ide kapcsolódó cikkét, abból mindez világosan kiderül. Tessenek már leállni azzal az akár csak részlegesen is polkorrekt dumával, hogy az orkok bűnözése szociális okokra (is) visszavezethető. Nem, nem és nem. Annak csak és kizárólag a kultúrájuk, a szocializációjuk az oka. Sokak szerint még a genetikájuk is, de erre én nem mernék megesküdni.

Korábban írtuk: Az ÁVH betiltotta a cigánybűnözési sajttájt + extra videó Könnyű Róbert megtámadásáról + Bíber levele Hillernek
A rendőrség betiltotta, Sneider Tamás és Zagyva Gyula mégis megtartják egri sajtótájékoztatójukat Könnyű Robi ügyében a cigánybűnözésről. A tiltáshoz hozzájárult az is, hogy hétfő reggel 30 hazafi jelent meg az iskola épülete előtt, a cigányterror színhelyén.
Könnyű Róbert ifjúsági Eb-bronzérmes bokszolót az iskolában verte meg két ork patkány, ráadásul a sportoló vissza sem üthetett, az ugyanis karrierjébe kerülhetett volna (Mások szerint önvédelemből igenis bokszolhat, amúgy pedig már büntethető korú tetvesek támadtak rá. Ha vérszemet kapnak, legközelebb késsel támadnak.  Meglepetésünkre egyébként az ÁVH, ha több nap késéssel is, de közölte, nyomozást indít garázdaság matt-  a szerk.). Az esetről felvételt készítettek a rezesfejűek és ez a felvétel több internetes oldalon megjelent, később egy televízióban is. A nagy port kavart ügyben kedden bejelentett sajtótájékoztatót tartott volna Sneider Tamás önkormányzati képviselő és a Jobbik Heves megyei elnöke illetve Zagyva György Gyula, a HVIM elnöke.
Hétfőn azonban a rendőrség, amelyik sosem volt híres arról, hogy a cigányok által megtámadott embereket igyekezett volna megvédeni, most rendkívüli gyorsaságáról tett tanúbizonyságot, ami a sajtótájékoztató (El Qró rezsimjén kívül Türkménisztánban jellemző) betiltását illeti. Sneider Tamás a mai nap folyamán egy telefonhívást kapott a tiltó határozatról, majd amikor Zagyva Gyulával együtt éppen az esetről kérdezték az említett iskola igazgatóját, megjelentek az egyenruhások az igazgatói irodában, hogy fizikálisan is átadják a tiltó határozatot. A tiltáshoz hozzájárulhatott az is, hogy ma reggel 30 hazafi megjelent az iskola előtt és támogatásáról biztosította Robit. Egerben, úgy tűnik, nemcsak a rendőrök, de a cigányok sem érzik már magukat otthonosan, köszönhetően az egriek gyakori és bátor fellépésének és nemtetszésük folyamatos kinyilvánításának. Gondoljunk csak a kihelyezett kormányülés elleni tiltakozásukra.
A sajtótájékoztató a tiltó határozat ellenére meg lesz tartva, másik helyszínen. Ma (kedden), 11:00-kor a sajtó minden képviselőjét várják a Városházához.
 
(Magyari - Kuruc.info - SZKR nyomán)
 
NYÍLT LEVÉL
Hiller István
Oktatási és Kulturális Miniszter Úrnak

Miniszter Úr!
Amennyiben elkerülte volna a figyelmét, ezúton tájékoztatom, hogy az egri Bornemissza Gergely Szakközépiskolában - egyértelműen rasszista indíttatásból - cigány tanulók tettleg bántalmazták Könnyű Róbert, ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes magyar sportolót.
A verést az egyik osztálytárs mobiltelefonnal rögzítette, a felvételt a Szent Korona Rádió tette közzé. Az osztályfőnöknő felszólította ugyan a támadókat, hogy hagyják abba a verekedést, de nem lépett közbe. A támadók megúszták igazgatói intővel, Könnyű Róbertet pedig áthelyezték egy másik osztályba.

Miniszter Úr!
A Jobbik Magyarországért Mozgalom felszólítja Önt, hogy hatáskörének megfelelően járjon el az ügyben, vizsgálja ki az esetet, majd tegye közzé a vizsgálat eredményét az annak kapcsán foganatosított intézkedéseivel egyetemben!
A Jobbik véleménye szerint ma hazánkban folyamatosan sérülnek a magyar diákok jogai: törekvő, tanulni vágyó magyar fiatalok továbbtanulási esélyei csökkennek a kormány cigánypolitikája, jelesül a pozitív diszkrimináció és az erőszakos integrációra törekvés következtében.
Miniszter Úr!
A Magyar Szocialista Párt (az Ön pártja) számtalanszor nyilvánult meg a cigányok védelmében antirasszista pártként, akkor is, amikor ezekre a fellépésekre senki és semmi nem szolgáltatott okot.
Amennyiben Önök következetes, és a demokrácia által megkövetelt normáknak megfelelő politikát folytatnak, abban az esetben egy magyar diák védelmében is fel kell lépniük, elítélve támadóinak rasszista, magyarellenes indítékait.
Budapest, 2008.01.29.
Bíber József Tibor,
a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke


Kapcsolódó cikkünk:
Kiütéssel nyert Könnyű "Vadmagyar" Róbert + ütős képek