Megrázó részletek kerültek napvilágra Szögi Lajos kivégzésével kapcsolatban. A tegnapi tárgyaláson a 8 vádlottnak szembesülnie kellett a koronatanúk(nem mind azonosak a védett tanúkkal) vallomásával, melyek hátborzongató részletességgel írták le a tiszavasvári tanár haláltusáját. Kiderült, ki ugrált a mellkasán, és ki rúgta nyakon az ütlegelés végén többször is.
"Én csak arra lettem figyelmes, hogy a fiatal Á. Dezső a tanár úr szélvédőjén fekszik, és azt ordítja: Meg akartál lépni, te köcsög?!" - emlékezett vissza az olaszliszkai gyilkosság előzményeire J. József koronatanú, akit elmondása szerint az eltelt bő egy év alatt többször megfenyegettek, beígértek neki fejlevágást, családirtást, és az elhallgattatás legkülönfélébb eszközeit. A férfit meglepő módon ez sem tántorította vissza, hogy saját rokonsága ellen valljon. Elmondása szerint a testes F. György páros lábbal ugrált Szögi Lajos mellkasán a lincselés közben. Olyan is akadt, aki mezítláb rugdosta, és térdig véres lábbal mászkált a helyszínen, egészen a rendőrök megérkezéséig.
J. Gusztáv a jegyzőkönyvek tanúsága szerint a kegyelemrúgásokat adta meg a 3 gyermekes családapának. A félholtra vert sofőr már mozdulni sem tudott, amikor a kamasz kétszer teljes erejéből nyakon rúgta a hátán fekvő sérültet.
Az elhangzottak után az ügyész elégedetten hátra dőlhetett volna, de mégsem tehette. A koronatanút ízekre szedték a gyanúsítottak ügyvédjei. Ellentmondások tucatjaival szembesítették a láthatóan zavart és ideges férfit. Ami a legnagyobb kétséget sugallta történetével kapcsolatban, a pánikszindrómájára és egyéb idegi betegségére szedett erős gyógyszerei voltak, melyek hatása alatt állt azon a bizonyos napon is, 2006 október 15-én. Mint kiderült, a tragédia napján is bevette nyugtatóit, melyekből 8 darabot azóta is napi rendszerességgel szed. Ráadásul egy magnófelvétel is készült egyik beszélgetéséről, melyben Sz. András harmadrendű vádlott anyjának elmondja, hogy több ember bűnösségével kapcsolatban kételyei vannak. Igaz, ezt a felvételt rossz minősége miatt bizonyítékként nem használhatta a bíróság, de létezését a tanú nem tagadta.
A miskolci bíróságon először nagy riadalmat keltettek (mármint a tetves gyilkos csürhe körében - a szerk.) a mintegy 20 fővel megjelenő goj motorosok, akik jelenléte hatott a nyolc vádlottra. A feszültség mérhető volt a tárgyalóteremben, miközben a távozó motorok zajától csak úgy remegtek a bírósági épület ablakai.
(stop.hu)