Tanúk meghallgatásával folytatódott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október közepén cigányok által elkövetett lincselés tárgyalása hétfőn, a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc tetvest vádolnak.
A Czibrik Attila bíró vezette tárgyalás két hónap után folytatódott, korábban ugyanis az egyik ügyvéd betegsége miatt a büntetőpert elnapolták. A tárgyalás során a másod- és ötödrendű vádlottak ügyvédje arra kérte a bíróságot, hogy „tartózkodjék a sértett”, Szögi Lajos foglalkozásának megnevezésétől, mert a „tanár úr” kifejezés véleménye szerint alkalmas lehet vélt vagy valós indulatok felkorbácsolására. A bíró ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy a néhai sértett foglalkozását maguk a vádlottak is többször említik még a jegyzőkönyvekben is, a „tanár úr” kifejezés pedig nem alkalmas indulatkeltésre, illetve érzelmek kiváltására.
A tanúk többsége azt hazudja, hogy a bántalmazás után érkeztek a tragédia helyszínére, és az eset kapcsán kevés a konkrét információjuk. Az egyik tanú időközben elhunyt, neki a korábban tett vallomását olvasta fel a bíróság. A nyilvános tárgyaláson a közönség soraiban motorosok is megjelentek. A büntetőper szerdán folytatódik.
(MTI nyomán)