"Pénzt jósolt, majd lenyúlta a nyugdíjat

Kisbér - Egy 77 éves kisbéri nénihez kedden késő délután kopogtatott be egy 60 év körüli, roma (Kuruc.info: az eredetiben is így szerepelt – nem mi írtuk hozzá!) asszony. A toalettre kéredzkedett be, majd dolga végeztével jósolni kezdett a sértettnek.

Azt olvasta ki tenyeréből, hogy sok pénz áll a házhoz, ha megmutatja a sajátját. A néni minden gyanakvás nélkül elővette borítékban tartott nyugdíját, melyet a javasasszony többször megforgatott a tenyerében, majd elköszönt és egy piros színű személygépkocsival távozott a helyszínről. Az autót egy fiatalabb roma férfi vezette. Az idős hölgy ezt követően vette észre, hogy a borítékból, hiányzik 80.000 forintja.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is fokozottabb elővigyázatosságot kér az állampolgároktól. A trükkös tolvajok újabb és újabb módszerekkel próbálkoznak rendszerint időseknél. Maguk és értékeik védelme érdekében a Rendőrség arra inti a lakosságot, hogy a lakásba ne engedjenek be idegeneket és erre hívják fel idősebb hozzátartozóik figyelmét is.

Hatósági személynél, a különböző szolgáltatók képviselőinél mindig van fényképes igazolvány, melyet hivatalos eljárás során kötelező bemutatniuk."
(boon)