Egy, Járóka Líviával készített riport legfontosabb részlete következik:

"Említette, hogy az EP július 10-én állásfoglalást fogadott el. Ebben vannak utalások az „erőszakkal és támadásokkal járó magyarországi incidensekre” is. Mely incidensekről van itt szó, és hogy került ez bele ebbe az állásfoglalásba?

Az állásfoglalás egy szocialista, liberális, kommunista és zöld kezdeményezés, amit a Néppárt – melynek én is tagja vagyok - nem támogatott. Azon vitatkoztunk, hogy szabad-e országokat konkrétan megjelölni. Ez itt az EP-ben mindig érdekes kérdés.

Bár sérti a nemzeti érdekeket, végül bekerült a szövegbe, hogy Olaszország mellett Magyarországon is vannak ilyen incidensek. (Kuruc.info: ha valaki nem értette volna: csak ezt a két országot ültetik a szégyenpadra. Szlovákia? Finnország? Románia? Bulgária? Spanyolország? Svédország? Ugyanmár. Csak nálunk meg az olaszoknál "üldözik" a cigókat.) Én úgy tudom, hogy ezt egy magyar képviselőtársam javasolta. (Kuruc.info: Mohácsi Viktóriáról van szó – ki másról?) A Néppárt végül arra az álláspontra jutott, hogy a módosító indítványról szóló szavazásnál az indítvány ellen szavaz; én tartózkodtam.

A Parlament állásfoglalásával kapcsolatban úgy gondolom, fontos, hogy európai szinten is beszéljünk az atrocitásokról. Ha kinyitjuk a szemünket, nyilvánvaló, hogy a támadásoknak van etnikai színezete. Ugyanakkor annyira gyenge a jogvédelmünk, hogy ezt csak nagyon kevés ügyben lehet bebizonyítani. A mai világban sajnos egész sor bizonyítási feltételnek kell teljesülnie ahhoz, hogy az ítéletben kimondják, valaki azért bántott egy másik embert, mert az roma."

(Eredeti teljes cikk: euractiv.hu)

Kuruc.info:
ha valakinek bármi kétsége lett volna afelől, hogy miért annyira kártékony a Mohácsi-klán (és egész talpnyaló sleppje, pl. Czirok Péter alias LIFE) az egész országnak, most (megint) bizonyságot nyerhet. Miközben az olaszok felgyújtják és tényleg üldözik a cigókat, a szlovákok bevetik ellenük a hadsereget is, ha kell, a szlovén hatóságok diszkréten "elnézik", ha a szlovénok cigót üldöznek, Finnországban a cigány ki van tiltva egy sor nagyváros boltjaiból, bárjaiból vagy éppenséggel az egész tepelülésről stb., mi vagyunk a legeslegnagyobb "rasszisták". Mohácsi, valamint a szocialisták, liberálisok, kommunisták és zöldek szerint.