Figyelem! A hír majdnem egy hónapos; annak idején nem tudtuk lehozni, mivel épp "kényszerpihenőnket" töltöttük. Az olvasói levél kedvéért dátumoztam most előre.

"Vonattal ütközött egy személyautó Gyöngyösnél, öt halott
Az autóban két felnőtt mellett egy 14, egy 15 és egy 16 éves fiú utazott
2008. augusztus 14. 17:53

MNO

Öt ember meghalt Gyöngyösnél csütörtök délután, ahol személyautó vonattal ütközött össze; valamennyien a gépjárműben utaztak; az egyik utast életveszélyes állapotban emelték ki az autóból, de nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője elmondta: a gépkocsi, amelyben öt ember utazott, olyan helyen hajtott a sínekre, ahol sem vasúti átjáró, sem út nem áll rendelkezésre, az autóba a Gyöngyös felé közlekedő vonat belerohant. A MÁV szóvivője közölte, Vámosgyörk és Gyöngyös között a vasúti forgalom áll, az utasokat pótló buszok szállítják a helyszínelés és a műszaki mentés idejéig, amely akár este 10 óráig is eltarthat.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, az öt utasból négyen beszorultak az összeroncsolódott autóba, holttestüket tűzoltók emelték ki.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a baleset egyetlen túlélője életveszélyes koponyasérülést szenvedett, de nem sokkal később a mentőhelikopterben belehalt sérüléseibe. A távirati iroda helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a mozdonyból és két személykocsiból álló szerelvény több száz méteren át maga előtt tolta a személyautót, amely egy földútról hajtott a sínekre, amikor éppen jött a vonat.

A sínek mellett az autó fém- és üvegdarabjai szétszóródtak, a jármű teljesen összeroncsolódott. Az összeroncsolódott autóban két felnőtt mellett egy 14, egy 15 és egy 16 éves fiú utazott, családtagok voltak. A helyszínen van a megyei rendőrfőkapitány és a megyei cigány önkormányzat vezetése is, mivel az áldozatok romák voltak. Tucatnyi rendőr próbálja visszatartani, hogy a rokonok baleset helyszínének közelébe mehessenek."

(MTI)

Kuruc.info / Arppi S.: az esemény hátteréről a következőt kell tudni:
1.)    Az hogy cigányok voltak, és a kertek alatt (nem a rendes úton) közlekedtek (lásd: "olyan helyen hajtott a sínekre, ahol sem vasúti átjáró, sem út nem áll rendelkezésre"), kizárja, hogy tisztességesek lettek volna. Vagy menekültek a szajréval, vagy felmérték a terepet sín- és/vagy síncsavarlopás – a terrorista cigányok kedvenc elfoglaltsága, lásd EZT és az onnan induló linkeket – előtt. De ki tudja, lehet, hogy volt is a csomitartóban már pár síncsavar...
2.)    öten ültek az autóban, és egyikük nem vette észre egy vonatot? Be voltak szíva, vagy csak ennyire primkók voltak? Ahol a baleset történt, jól belátható a pálya (nincs kanyar).
3.)    az autóban 5 emberből senkinek sem volt jogosítványa, ahogy a cigóknak általában...
Olvasó: "Sziasztok!

Múltkor beszélgettem egy mozdonyvezetővel a gyöngyösi gázolásos esetről.

Elmondta, hogy norvég turisták lada típusú gépjárművükkel elindultak dézsmálni a terményt. A gyerekeket is magukkal vitték, mert több kéz többet visz. Aztán rajtakapta őket a csősz, és menekülőre fogták a dolgot. Bepattantak a ladába, és felhajtottak a vasúti sínekre. Úgy gondolták, a lada sínautó, és megy a sínen is. Nem volt semmi gond, haladtak szépen, aztán egyszer csak jött szembe a vonat...

Üdv: Jóska"
2. Olvasó: "Szervusztok Kurucok.

A Gyöngyösi vonat vs suzuki hírrel kapcsolatban, csak annyit fűznék hozzá, mintegy pontosítás gyanánt, hogy

-természetesen a cigók lopni jártak azon a vasúti pálya részen, melyet ők maguk tettek járhatóvá a vasúti pálya néminemű átalakításával, feltöltésével, hiszen így a büdösek a lakott területek,(megvilágított városrészek) kikerülésével könnyedén bejárhatták a Halászi,Adácsi,Karácsondi telkeket, hobbikat, hétvégi házakat, és pofátlanul lopták a kétkezi magyar által megtermelt mezőgazdasági javakat.

-magát az ütközést, a felelőtlenségen túl, a hazárdjátékok szenvedélye is okozta, hiszen a görények Szerb ruletteztek, hogy ki mer, legkésőbb a vonat érkezése előtt áthajtani a vasúti síneken.

Ráfáztak.

A mozdonyvezetőt, aki mindent elkövetett az ütközés elkövetésére, valóban meg akarták lincselni a tetvesek, de a Gyöngyösi Rendőrkapitányság rendőrei ezt megakadályozták, kimenekítették.

Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a Gyöngyösi rendőrök manapság cigánykérdésben 180 fokos fordulatot is vettek, jogszerűen, és nagyon keményen állnak hozzá az ilyen kérdésekhez. Nagyon helyesen. Lehet, hogy ez a nemrégiben kinevezett új kapitánynak köszönhető,lehet hogy a mostanság ide érkezett ifjabb rendőrgenerációnak is. Üzenem Nekik, csak Így tovább!!!!!

Egyébként a tetvek az ütközéstől összefejeltek, a fejük feldagadt, a többit mindenkinek a  fantáziájára bízom...

Mellesleg javaslom, hogy gyöngyösi hírekben, szólítsátok meg erőteljesebben a Gyöngyös és környéki olvasóközönséget, hiszen az Apolló gumigyárral, különböző városi beruházásokkal, a városba érkezett pályázati pénzekkel kapcsolatban több ketyegő időzített  bomba található.

Hajrá Kurucok"