"Távozhat a börtönből az áramos drótot kihúzó férfi
Miskolc - A B.-A.-Z. Megyei Bíróság helyben hagyta a nyomozási bíró elsőfokú végzését: a Kesznyéteni házának kertjében zöldségét elektromos vezetékkel védő, és emiatt egy ember halálát okozó férfi előzetes letartóztatását megszünteti...

Az elsőfokú bíróság előzetes letartóztatást megszüntető végzésnek másodfokú elbírálására azért volt szükség, mert az ügyész fellebbezést jelentett be az előzetes letartóztatás megszüntetése és a házi őrizet elrendelése ellen.

Az idős kesznyéteni férfit több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg, miután egy hónappal ezelőtt egy férfi meghalt, kettő pedig megsebesült, amikor a kertben a zöldségek védelmére kihúzott elektromos drótba beleakadtak. A gyanúsított beismerte, hogy a vezetéket ő húzta ki a kertben, és helyezte áram alá. Azt azonban tagadta, hogy ölni akart volna. Csupán a kertjét, zöldségeit akarta ily módon megvédeni - mondta.

Az áldozattá vált férfi rokonai azt üzenték a fiúk halálával okolt gyanúsítottnak, hogy ne menjen haza. Jobb lenne, ha elköltözne Kesznyétenből. Úgy fogalmaztak, "nem akarnak miatta börtönbe kerülni". (Kuruc.info / Arppi S.: ha valaki nem értette volna: azt mondták virágnyelven a légynek  sem ártó, galamblelkű romák, hogy megölik, ha hazamegy. Igen, a vérbosszú intézménye nem csak Finnországban él, szemben Czirok Péternek alias LIFE-nak, Mohácsi Erzsébet délmagyarországi spiclijének hazudozásaival, és összhangban a legújabb mezőfalvi eseményekkel és az ott is beígért vérbosszúval.)

A monoki polgármester fogadott ügyvédet a kesznyéteni férfi védelmére, sőt adakozást is indítottak, hogy óvadékot gyűjtsenek az idős férfi szabadlábra helyezése érdekében. Mintegy három millió forint gyűlt össze a számlán. Az elsőfokú bíróság az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezést elutasította az elmúlt héten. Ugyanakkor azt a döntést hozta, hogy a monoki polgármester által felajánlott lakásba, házi őrizetbe távozhat.

Az elmúlt héten még nem volt bizonyos, hogy a gyanúsított valóban kijöhet a börtön falai közül. A megyei bíróság hétfőn délben hozott végzése azonban ezt már jogerősen is lehetővé teszi számára. Ez ellen fellebbezésnek pedig már helye nincsen."
(boon; nem kommentálható, így link sincs)