Ugye, emlékszünk még a dombóvári esetre? A "rasszista, fasiszta" Népszabadság (!!) hihetetlen jól sikerült, őszinte cikkére? Azt is jól tudjuk, hogy igen, mindezt cigányok csinálják, nem fehérek, ahogy az INNEN is kiderül? Most "szerencsére" nem ilyen kaliberű eseményekről számolunk be (a zsIndex cigánytopic NIL felhasználója jóvoltából), hanem "csak" arról, hogy mit csinálnak édibédi romáink akkor, ha éppen nem gyilkolnak, terrorizálnak, vernek, szúrnak hasba másokat.

"Csak egy kis színes bulvár a kedvenc iskolámból tegnapról.

Két emelet, középen aula, éppen óraközi szünet, ügyeletes tanárnő a földszinten.

Cigánygyerek emeleten péniszét elővesz, korláthoz áll, tanárnőt lehugyoz. Hugy a szemüvegén csorog le, egy perc is beletellik mire rájön mi az. Tanárnő mérgelődik, de ez lehet minden, segíteni kell felemelkedni. Cigánygyerek iskolaérett - pszihológus mondta. Feleségem fél hogy megírom ide mert kiderülhet ő mondta el, látta. Féljek én is mert leírtam?"

Erre egy témába vágó, sokak érdeklődésére számot tartó, az integrált oktatás zsákutcájának alfáját és omegáját szépen összefoglaló válasz is született az INNEN (Fideszes politikus átütő erejű nyilatkozata: a cigányság génállománya igenis bűnözésre predesztinál) már ismert Tornyi Győző jóvoltából:

"Ez az egész "azt mondta a psychológus..." téma egetverő blöff. Foglalkozik a gyerekkel 2x1-2 órát. Aztán szakért. De azzal az egy gyerekkel foglalkozik akkor!! A tanerő meg harminccal kell, hogy foglalkozzon. Ha csak két kezelhetetlen van a csoportban, a tanulmányi előmenetel nagy mértékben korlátozódik. És bár a jó példa is ragadós, de sajnos csak hosszú távon. A rossz példa viszont rögtön!! Nagyon szigorúan és jól neveltnek kell lenni annak a kisgyereknek, aki a játék, a vagánykodás, a fegyelmetlenség helyett a munkát, az odafigyelést, fegyelmet választja. Hogy teljesen őszintén fogalmazzak, ez a viselkedésmód arra a korra még nem is rögzülhet igazából. Hiszen, ha igazán belegondolunk, az ember élete születésétől haláláig arról szól, hogy megpróbálja kitágítani önmaga határait!!! Minden téren!

Ha nem így lenne, ki se jöttünk volna a barlangjainkból.

Ezért aztán az élettől teljesen elrugaszkodott, valóságidegen ostabaságnak tartom ezt a megközelítését az "integrált" oktatásnak, amely kötelező érvénnyel mondja ki a deviáns, tudatlan és éretlen, családi háttere miatt teljesen alkalmatlan gyerek rákényszerítése a normákat elfogadó és teljesíteni képesek csoportjára.

Azok részéről pedig akiknek gyermekei okozzák ezt a paradox helyzetet "minőségi" oktatásról beszélni és hisztériázni igen nagy fokú aljasság!

Az oktatás minőségének érvényre juttatásához alapfeltétel egy minőségi nevelés!!"