"Ketten meghaltak egy Molotov-koktélos támadásban Nagycsécsen
[origo]2008. 11. 03., 7:37Utolsó módosítás: 2008. 11. 03., 8:19


Ketten meghaltak Nagycsécsen, miután Molotov-koktélt dobtak, valamint rálőttek a házukra. A borsodi községben lévő épület kiégett. Az egyelőre ismeretlen támadók a vele szemben lévő házra is "gyúlékony anyaggal megtöltött palackot" dobtak. A rendőrség egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Meghalt egy 43 éves férfi és egy 40 éves nő Nagycsécsen, miután nem sokkal éjfél után "gyúlékony anyaggal megtöltött palackot" dobtak, valamint rálőttek a házukra. A községben két egymással szemben lévő házat támadtak meg az egyelőre ismeretlen tettesek. Mindkét házban többen tartózkodtak a támadás idején, de más nem sérült meg - közölte az [origo]-val Dobi Tamás, a megyei rendőrkapitányság sajtóügyeletese. Az egyik megtámadott ház - amelyben ketten meghaltak - kiégett.

Az [origo] kérdésére, hogy voltak-e szemtanúk, Dobi azt mondta, hogy azonnal megkezdték a tanúkihallgatásokat. A szóvivő egyelőre nem tudott válaszolni arra, hogy az áldozatoknak lehettek-e haragosaik, de későbbre tájékoztatást ígért az ügyben. A borsodi redőrkapitányság emellett egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel.

A nyomozást több emberen elkövetett emberölés miatt indította meg a rendőrség."

Kuruc.info: még nem tudni, ki támadott kit. Természetesen az uzsorások általi figyelmeztetés a legvalószínűbb; esetlegesen az általános, elüldözés- és ezen keresztül ingatlanlenyúlási célzatú félelemkeltés. Mind cigány elkövetővel, amit a fegyverhasználat is valószínűsít. Ugye, emlékszünk, mi történt Tarnabodon a minap? Ott is ugyanígy Molotovval és lőfegyverrel támadtak házakra a település cigányai.

A cigány elkövetőket valószínűsíti az is, hogy se a zsOrigón, se a Boon-on nem lehet kommentálni a cikket.