Cigányterror ellen tüntettek Sátoraljaújhelyen is

Több százan vettek részt azon az erőszakos bűncselekmények elleni tüntetésen, amelyet egy középiskolai tanár brutális megverése apropóján hívtak össze ma délutánra Sátoraljaújhelyen - értesült a HavariaPress. A demonstráció közvetlen előzménye az volt, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban pár napja, a saját lakása előtt vertek össze cigány elkövetők egy gimnáziumi tanárt, egy két évvel ezelőtti, vélt sérelem miatt.
A városban és környékén azonban több más, kisebb súlyú, ám brutális módon elkövetett bűntett is történt az elmúlt időszakban: ezeknek akarnak véget vetni a mai demonstráció résztvevői. A tüntetésen beszédet mondott Szamosvölgyi Péter polgármester, s a résztvevők aláírásgyűjtést is indítottak annak indítványozására, hogy a törvény szigorúbban büntesse a hasonló, kisebb súlyúnak tűnő, de brutális bűncselekményeket.
Ugyanez a kissé gyávább MNO-n:
Tegyünk együtt az erőszak ellen! – tüntettek Sátoraljaújhelyen
Szamosvölgyi Péter aláírásgyűjtést kezdeményez a btk. szigorításáért
2008. december 11. 20:32
MNO
Szigorítaná a személy és a vagyon elleni bűncselekmények büntetési tételét Sátoraljaújhely polgármestere. A csütörtöki tümntetésen elhangzott: a megmozdulás oka, hogy a múlt héten két férfi (valójában: két tetves cigánybűnöző - a szerk.) megvert egy helybeli középiskolai tanárt a saját háza udvarán. A roma ellentüntetés elmaradt.
Országos aláírásgyűjtési akciót kezdeményez a büntető törvénykönyv szigorításáért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely polgármestere. Szamosvölgyi Péter ezt csütörtök este jelentette be azon a demonstráción, amelyet a Fidesz helyi szervezete hirdetett meg az erőszak elleni hatékonyabb fellépés érdekében Tegyünk együtt az erőszak ellen! címmel.
Közölte: az aláírásgyűjtő íveket az ország több városába is eljuttatják, és arra számítanak, hogy a kezdeményezést több százezren támogatják majd. Mint mondta, azt remélik, hogy a kezdeményezésre felfigyel majd a nagypolitika, és a parlament is komolyan foglalkozik a kérdéssel. A javaslatok között az is szerepel, hogy állítsák vissza a rendőri felügyelet rendszerét a többszörösen büntetett, valamint a már elítélt, de szabadságvesztésüket még meg nem kezdő elkövetőkkel szemben.
A fideszes polgármester szigorítaná a személy és a vagyon elleni bűncselekmények büntetési tételét, a többszörösen visszaeső bűnözőknél pedig tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását javasolja. Úgy fogalmazott, a sértettek érdekeinek nagyobb fokú érvényesítését is kérik, illetve tiltakoznak az ellen, hogy a bűnelkövetők néhány órával a letartóztatásuk után már szabadlábon lehetnek.
A békés demonstráción - amelyen 200-250-en vettek részt - az is elhangzott: a tüntetés oka az volt, hogy a múlt héten két férfi megvert egy helybeli középiskolai tanárt a saját háza udvarán, évekkel ezelőtti vélt sérelmeik miatt. A pedagógus nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A helyi romavezetők ellentüntetést terveztek, de ettől a szándékuktól később elálltak.
A rendezvényen atrocitás, rendőri intézkedés  (azaz: rendőri atrocitás - a szerk.) nem történt.
Kuruc.info / A.S.: idézek és kommentálok az eredeti cikkből (a Hírszerző verziójából) pár mondatot:

A fideszes polgármester szigorítaná a személy és a vagyon elleni bűncselekmények büntetési tételét, a többszörösen visszaeső bűnözőknél pedig tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását javasolja.” - így kell ezt csinálni. Ha az amerikaiaknál, úgymond a Szabadság és Demokrácia hazájában ez a törvény, akkor ugyan nálunk miért ne?

A pedagógus nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A HavariaPress szerint az elkövetők romák voltak” - ezt se mi írtuk (azaz nem mi neveztük meg az elkövetők származását), hanem a Hírszerző... Gyengébbek kedvéért: akárcsak a kiskunlacházi, ez a tüntetés is a roma erőszak okozata. Nem csoda, hogy a helyi cigányok “megsértődtek”, és – kezdetben – ellentüntetést terveztek.

Az MTI információi szerint a helyi romavezetők csütörtökre ellentüntetést terveztek, de ettől a szándékuktól később elálltak.” - vajon mi ellen szerettek volna ellentüntetni? A bűnözés ellen fellépők ellen? Esetleg “leszóltak” nekik, hogy ne támogassák már - ilyen nyíltan, feltűnően , és még az alacsonyabb IQ-júak számára is érthetően - a cigány hagyományokat, bocsánat, a bűnözést, és hogy fújják le az ellentüntetést?
Frissítés (dec. 12. 15.01): Olvasó: "Azt azért nem árt megjegyezni, hogy a Fideszes polgármesternek esze ágában sem lett volna demonstrációt szervezni, ha a Jobbik nem jelentett volna be jóval korábban egy lakossági fórumot, ahol Murányi Levente tartott előadást. 2008. december 11. 17.00 mindkét rendezvény azonos időben kezdődött. Nem furcsa? A lényeg egy volt, megosztani az érdeklődőket. Ez jelenleg a Zsidesz programja. Tény, hogy a putrisok megverték a tanárt, de ha egy csepp lelkiismeret szorult volna a polgármesterbe, akkor nem rakja pont azonos időbe a demonstrációt a korábban meghírdetett Jobbik rendezvénnyel. Ennyit a zsideszről.
Szebb Jövőt!"