Igen, előre látható volt, hogy az ügyben eddig (is) hihetetlen impotens módon viselkedő rendőrség valamilyen módot talál majd, hogy továbbra se kelljen bűncselekményként foglalkozni Ophélie nagy valószínűség szerint cigány elrablóival. Ahogy vártuk, elutasítták az apa feljelentését, amellyel – a saját bevallása szerint – meg akarta gyorsítani az ügymenetet: azt kívánta elérni, hogy a rendőrség tényleg bűncselekményként kezelje az ügyet, s ne csak egyszerű eltűnésként. A feljelentés elutasítása magáért beszél, és minősíti az egész rendvédelmünket, (i)gazságszolgáltatásunkat.

Ugyanúgy hazudnak, terelnek és időhúzásra játszanak, ahogy Kiskunlacháza vagy Ráckeve kapcsán. Ugyanúgy nem csinálnak semmit, ahogy a szintén cigányok által elrabolt töbtucat, több száz magyar lány esetében sem (lásd a legújabb Csellengők kötelező jellegű adását). Ennyire a maffia, illetve a cigányfajvédők kezében lenne az egész bagázs?

A cikkekből egyébként az is kiderül, hogy a rendőrség minden erővel azon dolgozik, hogy befeketítse, lejárassa a lányt, hogy aztán el tudja adni az “öngyilkos lett" verziót. Lásd ezzel kapcsolatban a legújabb, a penészes ételmaradékra, rendetlenségre hivatkozó sztorit. Ehhez kommentárunk csak az, hogy a diákok közismertek arról, hogy “átlátják a káoszt”, azaz nem törekednek a rendtartásra. Amire sokszor nem is lenne idejük. Emiatt valóban előfordulhat, hogy egy találomra kiválasztott egyetemista lakásán, szobájában akár penészes ételmaradékot találnak – a rendetlenség mellett. Ebből levonni azt a következtetést, hogy szegény lány életunt volt, és emiatt hajlott az öngyilkosságra, legalábbis meredek. Ezek szerint a mai egyetemisták 95%-a jó eséllyel pályázhat a következő öngyilkos kitüntető címére?!

A Híradó.hu két híre következik, egymás után.

1. cikk: Keresik Ophélie udvarlóját A Fővárosi Főügyészség elutasította az eltűnt francia diáklány édesapjának feljelentését

Ophélie szülei egy magyar ügyvédi irodát bíztak meg azzal, hogy az eljárást megindítsák, de a hirado.hu értesülései szerint a főügyészség ezt elutasította

A Fővárosi Főügyészség szerdán elutasította az eltűnt francia diáklány édesapjának feljelentését – tudta meg a hirado.hu.
 
Bretnacher Ophélie Aurelia szülei napokkal ezelőtt egy magyar ügyvédi irodát bíztak meg azzal, hogy az eljárást megindítsák. Információink szerint a lány szülei egy francia ügyészségen is feljelentést tettek.

Az ügyészség szerdán elutasította a december 4-én eltűnt diáklány édesapjának feljelentését. A büntető feljelentést azért utasította el a főügyészség, mert "a rendelkezésre álló adatok és a feltárt tények alapján jelenleg semmiféle bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg".

Keresik Ophélie udvarlóját 

Bretnacher Ophélie Aureliáról egyelőre annyit tudnak, hogy december 4-én este egy VII. kerületi szórakozóhelyen volt a barátaival, innen egyedül indult el. Táskáját, benne személyes irataival és telefonjával a Lánchíd pesti pillérénél találta meg egy Magyarországon tanuló olasz egyetemista. Azóta külön nyomozócsoport alakult a felkutatására. Néhány héttel ezelőtt a francia és magyar rendőrök egy speciális szonárral is átvizsgálták a Duna több száz méteres szakaszát, de a diáklány holtteste nem került elő.

A rendőrség szerint a tanúk arról számoltak be, hogy a lány az eltűnése előtti napokban kiegyensúlyozatlan volt, az eltűnés éjszakáján sok alkoholt fogyasztott. Egyelőre nincs bűncselekményre utaló nyom, de a rendőrség egy korábbi közleménye szerint "a rendőrség semmilyen lehetőséget nem zár ki, akár bűncselekmény elkövetését sem, ezért teljes körűen vizsgálja a lány eltűnésének körülményeit."
2. cikk: Keresik Ophélie udvarlóját

A fiú ott volt azon a szórakozóhelyen, ahol Ophélie Bretnachert is látták, majd a lány eltűnésének másnapján az udvarló hazautazott Olaszországba

A magyar rendőrök tanúként szeretnék kihallgatni a Budapesten eltűnt francia lány udvarlóját, egy olasz egyetemistát, aki megtalálta a lány táskáját - írja a Blikk.

A fiú a 22 éves lány eltűnésének másnapján hazautazott Olaszországba, a rendőrség ezért felvette a kapcsolatot az olasz hatóságokkal, hogy kerítsék őt elő.
 
Ophélie Bretnachert december eleje óta keresik, valószínűleg a Lánchídnál tűnt el. A Blikk szerint a táskáját megtaláló fiú hevesen udvarolt a lánynak. A fiatalember ott volt azon a szórakozóhelyen is, ahol eltűnése előtt a lány is szórakozott. A fiú a francia diáklány után távozott onnan.

A lap úgy tudja: a rendőrök a lány albérleti szobáját is megvizsgálták, és ott rendetlenséget, beszáradt, megpenészedett ételmaradékokat találtak.