Emberrablással és mással vádolnak egy borsodi családot, mert tartozás fejében maguknál tartották adósuk gyermekét.

Közel négyszázezer forintnyi adósság visszavétele érdekében szánta el magát a tartozás kényszerítéssel és erővel való megszerzésére egy Halászhomokon élő többgyermekes házaspár és két vádlott társa. Az adós egy többgyermekes vissi család volt, akik különféle élelmiszert, lisztet, cukrot, olajat és mást kértek kölcsön a halászhomoki famíliától. Az élelmiszerkölcsönt egy füzetben vezette a „hitelező”, aki azt is kikötötte, hogy nem az élelmiszert akarja visszakapni, hanem annak pénzbeni értékét.

Rábírták az adóst, hogy bankkártyát csináltasson és arra utaltassa a családi pótlék összegét. A PIN-kód segítségével pedig hét hónap alatt hatszázezer forintot vettek fel „a hitelezők” a számláról. (Kuruc.info: azaz csak(!) családi pótlékból – és akkor még hol van a többi támogatás és segílyke! – legalább havi 85-öt kap. Lehet találgatni, milyen származású / életvitelű emberekről(?) van szó…) Két alkalommal további százhatvanezer forint készpénzhez jutottak az adóstól – tájékoztatott dr. Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője.

Az adósságspirálban lévő asszony kislányát egy alkalommal csellel magukhoz vették, saját lakásukra szállították, mondván: másnap beviszik a sárospataki bentlakásos iskolába. Néhány nap elteltével azonban már köntörfalazás nélkül közölték az aggódó anyával: az aktuális nevelési segélyből tizenötezer forintot követelnek. Amíg nem kapják meg a pénzt, nem adják vissza a gyereket sem.

A vád szerint a „hitelezők” korábban és ezúttal is veréssel, kéz- és lábtöréssel, saját házának rágyújtásával fenyegették meg az adósukat. A kislány elrablása után egy hónappal szerzett tudomást a gondozónő arról, hogy a gyerek nem tartózkodik otthon. Értesítették a Sárospataki Rendőrkapitányságot. A bűncselekmények elkövetését hárman tagadják, csak a harmadrendű vádlott tett beismerő vallomást. A megyei bíróságon nemsokára megkezdődik a per. A három felnőtt korú vádlott előzetes letartóztatásban van, míg negyedik – fiatalkorú – társuk szabadlábon védekezhet.
(boon.hu)

Kuruc.info: Emberrablás? Abban, ahogy látható, kifejezetten pengék a romák. Lásd pl. Ophélie esetét, ugyebár. Vagy az ezrével eltűnő magyar fiatalokét… Ez utóbbi kapcsán nagyon ajánljuk a Csellengők ITTENI adását.

Kapcsolódó cikk: