Frissítés (febr. 2. 11.34): időközben a Vastagbőr is lehozott a témában egy cikket (ITT van; a hozzászólásokat is érdemes elolvasni). A következőképp hangzik:

Belzebubó kommentje, de kiemelem ide külön:

"Az angol Ministry of Justice (Igazságügy-minisztérium!) statisztikája, hány fehér, fekete (igen black-nek van írva), ázsiai stb. van a börtönökben és regisztrálva vannak még az állampolgárság szerint is, pl. fekete brit állampolgár, ázsiai rasszú brit állampolgár, kevert vagy teljesen fekete, fekete nem brit, stb. Ezekről az elkövetők nyilatkoznak, hogy milyen etnikumhoz tartoznak.Természetesen az ő sérelmükre elkövetett bűncselekményeket is számon tartják, ugyanúgy mint azt, hogy ők mennyit követnek el.
Ha ez müködik Angliában ezzel mi a gond Mo-on? 8.,10. oldal

www.justice.gov.uk/docs/stats-race-criminal-justice.pdf"


Vajon hol nagyobb a demokrácia? Angliában vagy Magyarországon? Draskovics, Gusztos Peti, Fodor Gabi, Helsinki Bizottság, ehhez mit szólunk? Vajon megszakítjuk a diplomácia kapcsolatokat a rasszista Angliával? Magyarország állampolgárai vajon miért nem kaphatnak ilyen jelentést az Igazságügy-minisztériumtól?




Egy kis segítség:
-népességbeli arányuk (general population)
-igazoltatások aránya (stops and searches)
-letartóztazások (arrests)
-figyelmeztetések/rendőrségi megrovások (cautions)
-fiatalkori elkövetők (youth offences)
-Kerületi bíróságon tárgyalva? (tried at Crown Court)
-börtön populáció
"The police recorded 955,000 stop and searches under section 1 of the Police and Criminal Evidence Act 1984 and other legislation in 2006/7. This is an increase of nearly 9% on 2005/6 and is the highest figure since 1998/9. Of the searches carried out in 2006/7, 15.9% were of Black people, 8.1% of Asian people and 1.5% of people of Other ethnic origin.
Relative to the general population, Black people were seven times more likely to be stopped and searched under these powers than White people, a similar rate to 2005/6. 

Police have been required to record the ethnicity of all persons asked to stop and account since 1st April 2005."

Gyors fordítás:

A rendőrség 995 000 esetben állított meg és kutatott át embereket. 15,9% fekete volt, 8,1% ázsiai. A népességben lévő arányukhoz képest a feketéket hétszer többször igazoltatták. A rendőrségtől elvárják (Kuruc.info: még pontosabban: kötelező nekik), hogy rögzítse az igazoltatott emberek etnikumát (Kuruc.info: 2005. ápr. 1-e óta – azaz mostanában vezették be ezt az új rászístáfásísztá szabályt. Nesze nektek fajvédők, cuciológusok, akik azt hazudjátok, hogy az európai trend ezzel ellentétes…).

"For the 40 police force areas from whom data was available, there was a 4% increase in the number of arrests between 2005/6 and 2006/7. Of these arrests, nearly 10% were recorded as being of Black people, 5% Asian and 1.3% Other ethnic origin. 

Relative to the general population, Black people were 3.6 times more likely to be arrested than White people (compared with 3.5 times more likely the previous year)."

A letartóztatások száma 4%-kal nőtt. 10% volt fekete, 5% ázsiai, 1,3% egyéb etnikumú. A népességben lévő arányukhoz képest a fekete letartóztattak száma 3,6-szor magasabb mint a fehéreké.

"In June 2007, members of BME groups accounted for 26% of the total prison population of 79,734 (including foreign nationals). For British Nationals only, this figure is 19%. The proportion of Black British National prisoners relative to the general population was 7.4 per 1,000 population compared to 1.4 per 1,000 for White persons. In contrast, people from ‘Chinese or other’ ethnic backgrounds were least likely to be in prison with a rate of 0.5 per 1,000 population.
The rate for people from Asian groups was higher than for White persons but lower than that for the Mixed or Black groups i.e. 1.7 per 1,000 population. Females accounted for less than 5% of the British National prison population."


1000 fekete brit férfiből 7,4 van börtönben, míg 1000 fehér brit férfiből csak 1,4. Kínai vagy bármilyen egyéb más etnikumú elítéltek aránya 0,5 1000-ből.
A feketék aránya Angliában 2,8%, de a börtönben lévők 11%-a fekete. Kiváncsi vagyok, ezt vajon hogyan nevezik Angliában???

Eredetileg írtuk (02. 01. 13:44): A többek között amerikai példák (lásd EZT) mellett egyik előző cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogy Angliában igenis számon tartják az egyes népcsoportok bűnözési rátáját.
Hogy még nagyobb pofont kézbesítsünk a fajvédőknek, mindenki szíves figyelmébe ajánljuk az ITT található hivatalos kimutatást a teljes angliai és wales-i 2006-os és 2007-es bűnözésről (tehát még csak azt sem mondhatják a fajvédők, hogy 30-40 éves adatokat idézünk, miközben az Egyesült Királyságban rég betiltották az ilyen statisztikák készítését). Mindez, ahogy a justice.gov.uk domainből már sejthető, a nagybritanniai Igazságügyi Minisztérium kimutatása – nem egy náci zuglaptól idézzük tehát ezeket.
Leginkább a 8. (PDF)-oldalon látható táblázat az, ami figyelmet érdemel:

Ennek különösen az utolsó sorára figyeljünk. Lefordítjuk: a börtönökben 81% a fehér, 11% a néger, 6% az ázsiai és 1% a más. Ha tudni szeretnénk, hogy mindez hogy viszonyul a teljes népességarányhoz, nézzük meg az Egyesült Királyság Wiki-oldalát ITT, azon belül pedig a jobb felső táblázatban, az Ethnic groups sorában. Példa: a feketék aránya 2% (“2.0% Black”). (Náluk maradva: a 2% népességbeli és a 11% börtönbeli populáció-arány valamivel több, mint ötszörös börtönbe vetési arányt mutat.)
Tessék mondani, az angliai Igazságügyi Minisztériumnak miért szabad vezetnie és publikálnia (!!!) ilyen faji jellegű adatokat? Pásztor Albertnek meg miért nem? Hogy lehet, hogy a fajvédő balliberálisok által olyannyira hivatkozott EU-ban napi gyakorlat mindez – nem csak Angliában, hanem Olaszországban, Szlovákiában, Finnországban, Spanyolországban stb.? Egyáltalán: miért van az, hogy gyakorlatilag csakhazánkban tilos erről beszélni, mindenhol máshol meg szabad? Tán csak nem azért, mert belőlük – akárcsak Pásztor nyilatkozataiból – fehéren-feketén kiderülne, hogy a cigány, bizony, bűnözői “kultúra”? Erre várnánk a választ, kérjükalássan.