Enyingen - ahol a veszprémi gyilkosság egyik feltételezett elkövetője, a még körözött Sztojka Iván lakik - nincs bűnbanda - cáfolta a bűncselekmény kapcsán felröppent szóbeszédet a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

A mezőföldi kisvárosban nincs több és más jellegű bűncselekmény, mint más településeken, azaz ott is elsősorban a vagyon elleni bűncselekmények a jellemzőek - jelentette ki Lasancz Zoltán rendőrezredes.

Tájékoztatása szerint a helységben "a szükségesnek megfelelő" a rendőrök létszáma, a korábbihoz képest viszont többet járőröznek, több helyen és többször tűnnek fel az egyenruhások.

(Index Veszprém; az olvasói hozzászólások, amiket feltétlen érdemes elolvasni, magukért beszélnek)

Kuruc.info: ezt a nyilatkozatot nehéz visszafogottan kommentálni. Különösen annak fényében, hogy szintén a (balliberális, fajvédő, Munk Verákat futtató) zsIndex Veszprémen tegnap egy, az ezredes szintén fajvédő állításait merőben cáfoló cikk jött le. Érdemes elolvasni, ha még nem tettük volna, ITT van.
Nem is kell ehhez több magyarázat – borzasztó a kontraszt a két cikk által vázolt kép között, nem? Tekintve, hogy mindkettőt ugyanaz a(z amúgy libsi, cigánybarát) médium hozta le, valamelyiküknek nem szabad igaznak lennie. Vajon melyiknek?
Frissítés: Olvasó: Hazudni úgy kell, mint Fletó: szemrebbenés nélkül !

Van egy haver, aki ugyan nem enyingi, hanem tárnoki (nincs messze oda, akárcsak a másik "mokkaközpont", Ercsi) és szokott néha átjárogatni: rendszeresen különféle 10-20 fős szamurájkardos mokka csoportok sétálgatnak az utcán, rendszám nélküli autókkal rodeóznak, ha valaki akár csak rájuk is mer nézni, akkor jön ez a "mégbásományádatgécinenézzé" hozzáállás.  Az egész enying lakossága be van fenyítve, mert aki ellenük bármit tesz, egyből megtalálják (betörés, rablás, megverés-megrugdosás, hátracsavart kézzel adásvételi szerződés iratás, stb...) Több autóban is alakítják át a hátsó ülést kivehetővé, ami alá sok lőfegyvert el tudnak rejteni, itt nem vizipisztolyra kell gondolni. Ha gond van, pillanatok alatt több tucat mokka ott terem. Pénzük is van, rengeteg, kurvákból, drogból, autólopásokból, rablásokból, védelmi pénzekből és persze építési vállalkozásokból. A helyi rendőrség az maga az impotencia csúcsa, lapítanak és félnek. Pl. betörés után kijön a néhány utcányira lévő rendőrségről 12 órával egy rendőrnő, de nem hajlandó felvenni még a személyleírásokat se.