A rendőrség szerint bizonyos, hogy helybeliek követték el a kiskunlacházi brutális gyilkosságot, ezért, ha kell, mindenkitől DNS-mintát vesznek, hogy megtalálják a tetteseket - értesült a HavariaPress.
Közel 100 embertől vettek eddig DNS-mintát a 2008. november 23-án, Kiskunlacházán elkövetett brutális gyilkosság ügyében folytatott nyomozás során, de a Pest megyei rendőrfőkapitány szerint, ha kell, akár mindenkitől, aki a községben él, beszerzik a mintát annak érdekében, hogy megtalálják a 14 éves lány brutális gyilkosait.
A rendőrség szerint ugyanis szinte bizonyos, hogy helybeliek követték el a bűncselekményt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 10 fős nyomozócsoportja foglalkozik a gyilkossággal, az ORFK értékelő-elemző kapacitásának egy részét is a nyomozók rendelkezésére bocsájtotta, s nemrég a Nemzeti Nyomozó Iroda is bekapcsolódott a nyomozásba. Az ügyben eddig háromszáznál is több embert hallgattak ki, illetve számoltattak el, közel száz embertől vettek DNS-mintát, amelynek alapján 64 személy kizárásra került a potenciális elkövetői körből, 28 DNS-minta vizsgálata azonban még folyamatban van. 12 ember esetében poligráfos vizsgálatára is sor került. Az ügyben 11 millió forintos nyomravezetői dijat tűztek ki. Arról a nyomozás érdekeire hivatkozva hallgat a rendőrség, hogy pontosan hány embertől származó DNS-nyomot rögzitettek a meggyalázott és meggyilkolt lány holttestén.


Korábban irtuk: Ármós Sándor, a pest megyei rendőrfőkapitányság vezetője a kiskunlacházi gyilkossággal kapcsolatban azt mondta: jelenleg nincs gyanúsitottjuk.
Mindezidáig 347 embert hallgattak ki, 92 DNS-mintát vizsgáltak meg, 28 DNS-mintát pedig még most is vizsgálnak.
(MTI)