Bekapcsolva hagyta az akciós áron vett hősugárzóját az a cigány család, amelynek háza szombat este kigyulladt Tatárszentgyörgyön. A tulajdonos elmondása szerint hat óra körül indultak el a fővárosba rokonaikhoz, hogy kipihenjék magukat a "stresszes" hét után (biztosan a szorgalmas munkában fáradtak el derék romáink - a szerk.) , a lángok ezután csaptak fel. Az eddigi vizsgálatok nem találtak összefüggést a tatárszentgyörgyi cigánysoron történ két tűzeset között.
Hiába gondolták úgy a helyi roma vezetők, hogy a Jókai utcai családi házra Molotov-koktélt dobtak, a rendőrök és a tűzoltók elsődleges vizsgálata kizárta azt. Pedig volt, aki a nem létező benzines gyújtópalack szilánkjait is megtalálta. Több szemtanú még az elkövetőket is látta. Volt, aki szerint gyalog, mások szerint terepjáróval menekültek a támadók. Ebből is látszik, a cigányok pofátlanul hazudoznak.
Kolompárnak magyarázkodnia kellett
Miután kiderült, hogy a nyilászárók épen maradtak, és a keresőkutyák sem találtak égésgyorsitó szénhidrogén származékot, a gyújtogatást vizionáló Országos Cigány Ö;nkormányzat elnökének is magyarázkodnia kellett.
„Ö;römmel hallom azt, hogy egy más jellegű tűz, nem idegenkezűség” - fogalmazott Kolompár Orbán.
Szándékosan hagyták bekapcsolva a hősugárzót
Az eset alig 100-150 méterre történt a hétfő hajnali tragédia helyszinétől. A lángok a konyhában csaptak fel. A tüzet vagy egy asztalon felejtett cigaretta vagy egy hősugárzó okozhatta.
„A tűzfészek közvetlen közelében dugaljba csatlakoztatva volt egy elektromos hősugárzó kis ventilátorral” - tájékoztatta a hirTV-t Zoltán Ferenc, a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó ezredese.
A lakás tulajdonosa elismerte: szándékosan hagyta bekapcsolva a hősugárzót. A kinai gyártmányú készüléket nemrég vásárolta (vagy jó eséllyel lopta - a szerk.) egy hipermarketben, akciós áron. A család hat nappal a hétfői gyilkosság után döntött úgy, átmenetileg a fővárosba költözik. (Jobban örültünk volna, ha őshazájukba tértek volna vissza végleg - a szerk.)
A szomszédok 12 órával az eset után már nem akartak nyilatkozni a tűz keletkezésének körülményeiről.
Nincs összefüggés a tűzesetek között
A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja tovább a tűzesetet, a Pest megyei településen azonban továbbra is fenntartják a fokozott rendőri készültséget.
Az eddigi vizsgálatok nem találtak összefüggést a tatárszentgyörgyi cigánysoron történ két tűzeset között. Hétfőn egy fiatal férfit és négyéves gyerekét lőtték agyon, miközben menekülni próbáltak az égő házukból. Nagy valószinűséggel itt is uzsorás leszámolás, befenyités történt. A huszonéves apát és négyéves fiát kedden temetik.
(hirTV nyomán Kuruc.info)