Szövecsek Gino Attila barátjával
Újabb felvételre hivták fel a figyelmünket olvasóink, melynek - mit ad Isten - szintén Kámán Attila és "Gino", azaz Szövecsek András a főszereplői. A videomegosztón szereplő kisérőszöveg szerint a zalaegerszegi Széchenyi iskolában vernek meg egy magyar gyereket, a videót a jelek szerint az áldozat édesapja töltötte fel. Időközben hazafiak megfenyegették a zalalövői retkeseket, hogy nem lesz jó vége, ha folytatják a magyarellenes dühöngéssorozatot, erre rögtön kiderült, hogy ők "nem is cigányok".
Egyvalamiben azonban, úgy tűnik, sajnos tévedhettünk: a rendőrség szerint nem Vajda Cintia vette fel az előző magyarverést. (Arról viszont nem beszélnek, hogy kicsoda, tehát folyik a ködösités, és nem kizárt, hogy újabb cigánybűnöző-mosdatással állunk szemben. Amennyiben bebizonyosodik, hogy mégis tévedtünk, az érintett elnézését kérjük. A legújabb információink szerint nem Cintia, hanem feltehetően egy bizonyos Szanyi Beatrix (19) utasitotta cipőnyalogatásra a diákot. Továbbra is várjuk az adataikat, (hogy barátságosan elbeszélgethessenek vele egy finom koktél mellett a derék hazafiak, netán szülinapi buliba hivhassák) érdemes Myvip-en is nézelődni, ám kérjük olvasóinkat, hogy minden esetben csatoljanak képernyőfényképet az adatlapról, képekről. Bővebben később.)
Részletek alább, ime a videó: 
 
Tegnap délutáni hir: Zaklatás miatt tett feljelentést egy fiatalkorú, akit összefüggésbe hoztak a zalai diákot ért megalázással - adta hirül a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
A rendőrség közleményében cáfolta az "egyes sajtóorgánumokban megjelent információkat", hogy a "V. C. monogramú, Zala megyei lakhelyű, fiatalkorú személy" gyanúsitottja lenne egy zalai középiskolást ért megalázás kapcsán inditott büntetőeljárásnak. A fiatal feljelentése alapján ezért ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el kedden zaklatás miatt.
A zalai rendőrök hétfőn közölték, hogy csoportos garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt inditottak a hétvégén büntetőeljárást két fiatalkorú és egy felnőtt ellen (információink szerint Szanyi Beatrix lehet - a szerk.), akik még januárban többször megütöttek, megrúgtak és megaláztak egy hasonló korú diákot, és mindezt telefonjukkal rögzitették.
Az interneten elérhető, közel öt perc hosszúságú videofelvételt valószinűleg az a fiatal nő készitette, akinek csak a hangját és az utasitásait hallani, de mindvégig látható két, feltehetően középiskolás korú fiú és az áldozatuk.
Az MTI információja szerint "egy szélsőséges portál" (értsd: Kuruc.info) azonositani vélte a megalázást elkövető fiatalokat, akiknek a közösségi oldalakról összegyűjtött adatait és a velük kapcsolatos uszitó véleményeket nyilvánosságra hozták. A honlap szerkesztői nevezték meg a rendőrség által V. C. monogrammal jelölt 17 éves lányt, aki azonban születési ideje szerint sem lehetne gyanúsitottja az ügynek, miután a hatóságok felnőtt korú nő ellen inditottak eljárást.


Életveszélyesen megfenyegették a zalalövői cigány önkormányzat elnökét és a kisváros roma lakosságát kedden "egy romáknak tulajdonitott esetért" - szól a másik hir.
Mint tudjuk, a zsidók csak akkor zsidók, mikor kárpótlás kell, de amikor rajtakapják őket valamin, egyből magyarokká vagy a többi többségi nemzet tagjává válnak - hasonló a helyzet a cigókkal is. Szegény kátrányos helyzetűeket ismét ártatlanul hurcolják meg, holott ők a légynek sem ártanak - lásd a fenti felvételt is.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte az MTI-vel, hogy csoportos garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás három fiatal ellen, mert januárban felnőtt társuk megbizása alapján "tettleg bántalmazott egy fiatalkorú személyt, akit többször megütöttek, megrúgtak és megaláztak". Felnőtt társuk a bántalmazást és megalázást valószinűleg mobiltelefonjával rögzitette.
Az internetes fájlmegosztó oldalakon látható, zárt térben rögzitett, közel 5 perc hosszúságú felvételt vélhetően az a fiatal nő készitette, akinek csak a hangját és az utasitásait hallani, de mindvégig látható két, valószinűleg középiskolás korú fiú és az áldozatuk. A felvétel szerint a fiatalok többször megütik, fejbe rúgják és leköpik, de más módon is megalázzák a mindezt szinte mozdulatlanul tűrő, védekezésre lehetőséget sem kapó fiút.
A kommentáló bejegyzések arról szóltak, hogy a garázda fiatalok roma származásúak, és magyarverést, cigányterrort emlegettek - irja elképedve a magyarbarát MTI.
Kövesi Vilmos, a zalalövői cigány önkormányzat elnöke az MTI-nek kedd este azt mondta: radikális szervezetek tagjai a hétvégére bosszút hirdettek a bántalmazás miatt, és telefonon, illetve SMS-üzenetben életveszélyesen többször megfenyegették. Szintén megfenyegették a kisebbségi érdekképviselet tagjait, valamint a település lakosságát azzal, hogy több száz hazafi fog bosszút állni a cigányterrorért.

Kámán Attila nem cigány,
bizonyára norvég
A helyi roma vezető, aki az előző ciklusban az Országos Cigány Ö;nkormányzat elnökhelyettese is volt, kijelentette: a bűncselekmény elkövetésével meggyanúsitott fiatalok zalalövőiek ugyan, de nem romák, semmi közük a cigánysághoz. És, mint tudjuk, az OCÖ; képviselői mindig igazat mondanak.
Egyébként mi sem voltunk biztosak abban, hogy Szövecsek András, a másik elkövető valóban cigány, arra gyanakodtunk, hogy inkább az elcigányosodás szomorú, ám gyakori példájával állunk szemben, főleg, hogy az apja is irt, azt állitva, nem cigányok. Nos, az adatlapján található képek alapján döntse el mindenki.



Kövesi Vilmos szerint persze ismét alaptalanul vádolták meg a település mintegy 400 fős cigányságát, és most "a családok félnek, hogy a felpaprikázott hangulatban tudatosan félrevezetett emberek éjszaka megtámadhatják otthonaikat, ezért rendőri védelmet kérnek a megyei főkapitánytól".
„Békében élünk, Zalalövőn soha nem volt probléma a cigányok és a többségi társadalom tagjai között, és nem akarjuk, hogy radikálisok, szélsőjobboldali emberek minket használjanak fel a cigányság elleni támadássorozatok elinditásához, amely akár az országon is végigsöpörhet - sajnáltatta a törvénytisztelő életmódot élő romákat a település kisebbségi önkormányzatának vezetője.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Kapcsolódó: