Hell István, a Népszabadság publicistája, közismert cigányfajvédő (bővebb infó róla ITT; nevezetes BBC-s hazusgága ITT) megint kitett magáért: a mai Népszabadságban egyenesen a Jobbik betiltását követeli.

Cikkét, kommentálva, alább olvashatjuk.

Ne habozzon a Jobbik betiltásával, ügyész úr!

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr! Nem szeretnék sem Gyurcsány-epigonként nevet szerezni, sem Gusztos Péter SZDSZ-es frakcióvezető-helyettes magyar hangjaként elhíresülni. Nem állítom tehát, hogy a Magyar Köztársaság ügyészsége és bírósága csak a kormánytól, valamint a szocialista és a szabad demokrata párttól független, viszont a 2010-es választásokon győzelemre esélyes Fidesztől és más - esetenként szélsőséges - jobboldali pártoktól nem.

Azt sem mondom, hogy a politikai terrorizmus és a rasszista gyilkosságok "feje" Vona Gábor, "szája" néhány nemzetiszocialista internetes site és Morvay (Kuruc.info: sic! Hihetetlen tájékozott és olvasott Hell, ha még Morvai nevét sem képes helyesen leírni. Igen, láthatóan igaz az, amit Hell a Wiki-oldalán írt: “nem írok, nem olvasok [amikor nem dolgozom]”. És egy ilyen osztja az észt...) Krisztina volna - noha személyi és szervezeti összefüggések szabad szemmel is láthatók köztük, a nyilas attribútumokról nem is beszélve.

Mondok viszont mást.

A háború utáni békekötés során Magyarország vállalta, hogy a területén nem engedélyezi szélsőjobboldali - fasiszta, nemzetiszocialista, nyilas - pártok és szervezetek bejegyzését.

A rendszerváltó pártok és az újjáalakuló egykori állampárt soraiban az 1989-es alkotmányozás, a nemzeti kerekasztal tárgyalásai során sem merült fel kétség aziránt, hogy - bár a szabadságjogokat, a gyülekezés és a szervezkedés szabadságát ez az intézkedés némileg korlátozza -, szükség van Magyarországon a náci szervezetek működésének egyértelmű tiltására.

Ezért a Magyar Köztársaság alkotmánya és a hozzá kapcsolódó jogszabályok továbbra is úgy rendelkeznek, hogy az állam megvédi a kisebbségeit, és tiltja kisebbségellenes - tehát például antiszemita, cigányellenes, homofób - pártok bejegyzését.

Az egyesülési jogot szabályozó rendelkezések nem érintik a lelkiismeret, a szólás, a sajtó szabadságát. Magyarországon nem tilos - magánemberként - náci nézeteket vallani és képviselni, sőt akár szélsőséges propagandát kifejteni sem, mindaddig, amíg ez nem okoz közvetlen és nyilvánvaló veszélyt. A rasszizmus önmagában nem bűncselekmény (legfeljebb súlyosbító körülmény lehet egy bűncselekmény indítékának megítélésében).

Viszont a rasszista nézeteket valló politikai pártokat (és egyéb szervezeteket) akkor is tilos volna nyilvántartásba venni, ha nem kapcsolódna a tevékenységükhöz egyéb jog- vagy törvénysértés, bűncselekmény. Akkor is, ha jogilag megállapíthatóan nem sértenék ember- és polgártársaik méltóságát, nem izgatnának, és nem uszítanának ellenük, nem támadnák meg és nem bántalmaznák őket.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom vezető politikusai a párt fennállása óta többször bizonyították, hogy nem idegenek tőlük a náci (nyilaskeresztes, fasiszta) eszmék, nézeteik közel állnak az egykori és mai náci és újnáci eszmékhez, mi több: azonosak velük. A Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetői és tagjai évről évre megzavarják a magyarországi zsidóság nyilvános vallási rendezvényeit, évről évre megbélyegzik - esetenként meg is támadják - a melegek öntudatos felvonulását, és a "cigánybűnözés" rossz emlékű fogalmának a felelevenítésével igyekeznek maguknak népszerűséget szerezni, roma honfitársainkat pedig megalázni. Televíziós és hangfelvételek, fotók, újságcikkek százai bizonyítják a Jobbik vezetőinek és - legújabban - európai képviselőjelöltjeinek a kisebbségellenességét.

Kuruc.info: 1.) pontosan hol “bizonyítják”? Tán csak nem az Igazság Napjával kapcsolatos hazudozást és Őrzők Szárnya-összemosást erőlteti? Ahhoz bizony az égvilágon köze nincs a Jobbiknak, hogy a nem Jobbik- és nem Gárda-tag Dósa meg a szintén nem Gárda-tag ex-gárdistái mit csinálnak. Az, hogy egy mezei Jobbik-tag esetleg valóban (civilben!) elmegy egy ilyen rendezvényre, vagy esetleg megdobálja a buzikat, nem jelent semmit, annak alapján nem lehet betiltani egy pártot. Majd ha Vona meg a teljes Jobbik-vezérkar, szigorúan jobbikos színekben, ezt teszi, lehet pattogni – adding nem.

2.) A “cigánybűnözés” “felevelenítése” talán nem egészen ok nélküli. Ha az utóbbi pár évben nem növekedett volna meg drasztikusan a mokkák által elkövetett bűncselekmények száma (pl.
nyolc év alatt tízszeresére (!!) növekedett az iskolai erőszakos esetek, tanár- és gyerekverések száma - szoros összefüggésben az iskolák elcigányosodásával), ha nem kellene azt olvasnunk, hogy a cigányság aerányszámának növekvésével (a rendőrség visszafogásának és a liberális politika előretörésének segítségével) drámaian növekszik a bűnözés, ha nem ismernénk a más államokban közzétett cigánybűnözési adatokat (lásd pl. a legújabb, finn adatokat a száznyolcvanszoros (!!!) rablási arányról), ha a kormánypártok (sőt, még az álellenzék, kivéve annak egyes médiumait, lapjait) nem zárkóznának el a kérdés tárgyalásától, akkor a Jobbik se nagyon “kampányolna” a kérdéssel. Valakinek igenis foglalkoznia kell ezzel a húsbavágó, az emberek 92%-ának személyes, igen rossz tapasztalataival alátámasztott témával, ha már a parlamenti “elit”, ill. a fősodratú média ezt nem teszi. Esetleg az emberek 92%-a betiltandó náci lenne?!
3.) Végezetül, még egy kérdésünk van: a Jobbik programja hol, miben náci? Hol említi akár egy szóval is a cigányságot? Miért lenne cigányellenes az, ha valaki például a rendőrség megerősítését, a büntetési tételek szigorítását, a három csapás vagy a GYES/GYED adójóváírásként adásának intézményének bevezetését kívánja?

Ön ezt nem látja, tisztelt Legfőbb Ügyész Úr? (Kuruc.info: majd maximum akkor láthatja, ha nem hazugságokon – lásd Igazság Napja – fog alapulni Hell “érvelése”.)

Megismétlem: a rasszizmushoz nem kell bűncselekményt elkövetni. A Jobbik politikusai akkor is antiszemiták és kisebbségellenesek volnának, ha nem garázdálkodnának zsidó vallási rendezvényeken, ha nem uszítanának meleg és cigány embertársaink ellen.

Kuruc.info: konkrétan mi az “uszítás”? Az, hogy felemelik a szavukat a cigánybűnözés ellen? Erről már beszéltünk fentebb: a cigánybűnözés akut probléma, amelyet más országok sajtója, rendőrsége, igazságügyi minisztériuma (finn fentebb; de idézhetnénk pl. angol példákat is: nesze, Hell.) Tessék mondani, őket is fel tetszenek jelenteni, be tetszenek tiltani? Megírja, Hell úr, a levelét, amelyben a finn Igazságügyi Minisztérium és a finn kormánypártok betiltását követeli azért, mert a finnek folyamatosan tájékoztatják az állampolgárokat arról (még egyszer, ITT a link, ha valaki ellenőriz[tet]ni akarja az eredeti forrást), hogy a cigánybűnözés arányszáma éppen mekkora? Esetleg az, hogy használják a “cigánybűnözés” szót? Ezzel mi is a gond? Hadd hivatkozzak a balliberális Élet és Irodalom  még balliberálisabb, cigányellenes, rászístá előélettel igazán nem vádolható Gellért Kis Gáborára, mint a balliberális oldalnak (valószínűleg) elfogadható forrásra. Hoppá! Gellért Kis Gábor is jobbikosrászístá gárdistá lenne, Hell úr? Nagyon nem úgy tűnik...

Az ügyészségnek pedig kitüntetett feladata van abban, hogy kezdeményezze a kisebbségellenes, rasszista szervezkedések - jelen esetben a párthadsereget is működtető Jobbik Magyarországért Mozgalom - nyilvántartásból való törlését, az újnáci párt betiltását. Kérem, ne habozzon ezt megtenni.

Kuruc.info: a szokott “félkatonai” meg “párthadsereg” duma. Hell úr! Mondjon el valamit. A Gárda fel van fegyverezve? Nincs. Na és mondjuk az In-Kal? Igen, ők fel vannak. Akkor melyik pártoknak van magánhadserege: az In-Kal csókosa, számtalan operációra, védelmi feladatra őket szerződtető MSZP és SZDSZ, vagy a fegyvertelen Gárdához közeli Jobbik?!

Őszinte nagyrabecsüléssel,

Hell István

A szerző ságíró

Kuruc.info: az online verzió “igényességét” jellemzi, hogy így, “ságíró”ként hozták ezt le. Nem, mintha a lap híres lenne a tényszerűségéről. Révész Sándor fajvédő szombati “Börtönt vagy iskolát” cikkében például a “kesznyéteni” szót kétszer is “kesznyétei”ként írta [helyesen meg egyszer sem], de még azzal sincs Révész úr, ill. a lap szerkesztője tisztában, hogy a település neve Kesznyéten, és nem Kesznyéte. Ez sokat elmond az egész lap írógárdájának felkészültségéről, “színvonaláról”. Mindez ráadásul nem csak egyszeri és nagyon ritka “botlás”; lásd még: egyes “újságíróik” még az “új” és “ujj” szavakat is összekeverik, ill. az elektronikáról a legalapvetőbb fogalmuk sincs, ráadásul a Wikit sem tudják használni . Ez aztán a “színvonal”, a “felkészültség”, a “minőség”...

Kuruc.info – A.S.