A bűnözők pártján álló ÁVH természetesen hozza a formáját:
Pengő Erzsébet, a megyei főkapitányság sajtóügyeletese lapunknak elmondta: éjszaka valóban intézkedett a rendőrség a helyszínen, ugyanis a gárdisták jelenléte hatására összeverődtek az utcabeliek és a feszültség feloldása miatt elküldték onnan a gárdistákat. A rendőrök mindaddig a helyszínen maradtak, míg a környék le nem csendesedett. Az említett idős férfi sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt büntetőeljárás nem indult, s a Magyar Gárda nem tett feljelentést a szombat délelőtti kődobálás miatt - írja a Beol.
Alább a Gárda Békés megyei sajtóreferensének tájékoztatója.
A Magyar Gárda Mozgalom Gróf Tisza István zászlóaljának két gárdistája a hajnali órákban kimenekített kétegyházi otthonából egy 61 éves gárdistát.
A történet röviden:
Bajtársunk 2009 március 15-én csatlakozott a mozgalmunkhoz. Ennek előzménye, hogy az egyedül élő idős ember már régóta rettegésben élt otthonában, Kétegyháza új falu nevezetű részében. A település ezen részéről tudni kell, hogy zömében a helyi cigányság népesíti be.
Az idős embert ért atrocitások mindennaposak voltak. Gyakori volt, hogy reggeltől estig az ablaka alatt lármáztak, és olykor megesett, hogy a házát is megrongálták. Segítséget senkitől nem kapott, akárhová fordult. Ez okból kifolyólag kereste meg mozgalmunkat, bízva abban, hogy segítségre talál, és többé nem kell egyedül megbirkóznia ezzel a problémával.
A tegnapi nap délelőttjén két bajtársunk ment érte, hogy elvigyék gépkocsijukkal egy aznapi rendezvényre. A környéken lebzselő cigányság ezt meglátva összegyűlt, s mikor a gárdisták elindultak, kőzáport zúdítottak a távozó gépkocsira.
A rendezvény végeztével a gárdisták úgy döntöttek, hogy az idős úr védelme érdekében egy nagyobb létszámmal, kilenc fővel kísérik haza bajtársukat.
A házhoz érve bekísérték, átnézték az udvart, a házat, és mindent rendben találtak.
Mintegy tíz perc elteltével, mikor indulni készültek, biztonságban tudva bajtársukat, azzal szembesültek, hogy a helyi cigányok gyülekezni kezdenek a háztól mintegy ötven méterre. Ekkor érkezett meg a két rendőrjárőr is, akiket a gárdisták értesítettek a történtekről és arról, hogy hazakísérték az idős embert.
Ekkor lendültek támadásba a cigányok, mintegy harminc-negyven fővel, hangos ordibálás közepette. A gárdisták ekkor rendőri kérésre azonnal elhagyták a helyszínt, és egy távolabbi utcában megálltak, ott várták a fejleményeket, telefonos kapcsolatot tartva a házban lévő gárdistával és a rendőrökkel.
A felbőszült kisebbség csak a kommandósok kiérkezése után vált kissé csöndesebbé, de kb. hajnal kettőig a ház környékén csoportosultak, és az épület hátsó udvara felől próbálkoztak olykor a bejutással. Két gárdista 3-4 óra tájékán, a rendőrökkel történt egyeztetés után, és a segítségükkel, miután a környék kissé elcsendesült, menekítette ki az idős embert, aki néhány személyes holmiját magával hozva a hátsó kerítésen átmászva hagyta el az otthonát és indult útnak a két gárdistával, maga mögött hagyva harminc év munkáját, és az otthonát, ahova lehet, hogy soha többet nem térhet vissza.
 
Ma délután 5 órától Kétegyházán a főtéren előre bejelentett kampányrendezvényt tart a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Vendég Dr. Gyüre Csaba, a párt alelnöke, a rendezvényen jelentős számban lesznek gárdisták és szimpatizánsok is. A rendezvény után tehergépkocsival megyünk a bajtársunk házához, és onnan elszállítjuk a még remélhetőleg meglevő berendezési tárgyait, személyes holmijait. Várjuk a kampányrendezvényre és az utána történő "költöztetésre" a sajtó, TV, rádió képviselőit, hogy bővebb felvilágosítást adjunk a tegnapi eseményekről, és annak várható reakcióiról a mozgalmunk részéről.
 
László Attila, megyei sajtóreferens
Korábban írtuk: Gyorshír: idős gárdistára támadtak a cigányok - kommandósoknak kell kimenekíteniük otthonából
Cigánybűnözés márpedig nincs. Ugye? Kinek van félnivalója? A cigányoknak, akiket soha egyetlen gárdista sem bántott, vagy azoknak a tisztességes magyar embereknek, akiket sorozatosan próbálnak megfélemlíteni, megtámadni, megverni a cigánybűnözők?

Kétegyházán lakik egy csodálatos idős magyar ember, egy 61 éves gárdista. A cigánybűnözők, megtudva, hogy ő a Magyar Gárda tagja, többször is megpróbálták megtámadni, ezért bajtársai kísérik őt mindenhova. Különösen estefelé.

Most kaptuk a hírt, hogy a mai napon a szomszédos város rendezvényén vett részt gárdista társaival. Amikor beszálltak az autóba, a cigánybűnözők kövekkel dobálták meg őket. Szerencsére sérülést nem szenvedtek, sikerült elhagyniuk a helyszínt. Két autóval kísérték haza gárdista testvérüket, ám alig hogy elhagyták a házat, 30-40 cigánybűnöző jelent meg felfegyverkezve. Megrongálták a ház külső részét, eltörték az ereszcsatornát.

Mindössze két rendőr próbált rendet tenni, akik elküldték a helyszínről a társukat védelmező gárdistákat, hiszen ők 10-en nem tudnak mit tenni 40 bármire képes cigánybűnözővel szemben, akik bármelyik pillanatban ráronthattak volna gárdista barátainkra.

Eddig, hála a gondviselésnek, senki sem sérült meg, a helyszínen lévő gárdisták azonban attól tartanak, hogy társukat reggel sem fogják a cigánybűnözők kiengedni a saját otthonából. A környező megyék gárdistáit természetesen riasztották, így ha bármilyen atrocitás történne, készen állnak arra, hogy társuk segítségére siessenek.

Nem sokkal éjjel 11 óra után megérkeztek Matyi bácsi háza elé a kommandósok. Egy ideig úgy tűnt, hogy el tudják zavarni a cigányokat a lakás elől, pár perccel később azonban szerkesztőségünk azt az információt kapta a Magyar Gárda megyei kapitányától, hogy a kommandósok megkezdték Matyi bácsi kimenekítését.

A kommandósoknak időközben sikerült lecsendesíteniük a cigányokat, akik hazamentek. Az idős gárdista azonban nem szeretné elhagyni az otthonát. Testi épségére - de nem túlzás, életére - három autónyi rendőr fog vigyázni az éjjel.

Holnap demonstrációt tart a Magyar Gárda. Időpontjáról és pontos helyszínéről a holnapi nap folyamán beszámolunk be.

(Barikád javítva)