Azt gondoltuk, hogy a jezsuita képzési szellemnek már leáldozott. Éppen ezért nem értjük, hogy hogyan létezhet a társadalmunkban egy Draskovics Tibor névre hallgató polihisztor, aki még a jogról is be tudja bizonyítani, hogy egyenlőtlen. A Hírextra cikke.
Lássuk csak. A Wikipédia alapján Draskovics ért a privatizációhoz, adótanácsokat adott, bankot vezérigazgatott, közigazgatási államtitkárkodott, Medgyessy Péter kabinetfőnöke volt, majd pénzügyminisztere, majd az MVM elnöke, majd az Államreform Bizottság munkáját irányította, azután kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter lett. Ez után lett igazságügyi és rendészeti miniszter.
Gazdag pályafutás, még Herman Ottó, s a 17. század egyik jezsuita polihisztora, Hevenesi Gábor sem büszkélkedhetett ennyi tapasztalattal. De ez mind semmi.
Bravúr
Draskovics egyik legnagyobb bravúrja, hogy még a magyar jogról is világosan be tudta bizonyítani, hogy egyesekre vonatkozik, másokra nem. A gárdatüntetést fura módszerekkel oszlatták fel, a melegfelvonulást azonban „mindenképpen megvédik”. Ez derék, olyan, mintha az egyenesről bizonyítaná be, hogy görbe. Lehet, hogy meg tudja csinálni.
A legnagyobb húzás azonban mégsem ez, hanem az, hogy sikerült előbányászni egy videót, amelyen volt bonyhádi gimnazista srácok próbálgatták pirotechnikai tudásukat. Drazsé ennyi erővel meg is dicsérhette volna őket, hogy nem a tanárt verték, nem terrorizálták az osztálytársaikat, nem szedtek védelmi pénzt az iskola folyosóján kémiaóra alatt, nem cigiztek óra közben, nem köpködtek ki az iskola ablakán, hanem mindezen dolgok helyett figyeltek, amit megtanultak, azt pedig kipróbálták.
Nem. Drazsé a bemutatott videó után nem azt mondta, hogy értelmes fickókkal van dolgunk, még akkor is, ha robbanóanyaggal nem lehet csak úgy furikázni a határban (ami miatt mellesleg két évvel ezelőtt már meg is kapták a három év felfüggesztettet), hanem terroristázik.
Horák Nóri esetében is manipulált?
Azok után, hogy a kuruc.info megírta a sztorit, eszünkbe juthat Colin Powell volt amerikai védelmi miniszter, aki hamis „bizonyítékokkal” próbálta meg kábítani az ENSZ tagjait annak érdekében, hogy Irakot a szervezet jóváhagyásával rohanják le a koalíciós erők. Ettől kezdve pedig Powellnek csak azok hittek, akik nagyon akartak.
És akkor a kis amerikai kitérő után most jön csak a lényeg. Aki ugyanis manipulál Magyarok Nyilai-ügyben, az ordasul manipulálhat más ügyben is. Például a kiskunlacházi barbár gyilkosság ügyében. A helyi „köznyelv” Lacházán már a gyilkosság után tudni vélte, kik az elkövetők, s azt is, hogy őket hol kell keresni. A rendőrség mégsem tette meg, talán éppen azért, mert az illetők cigányok voltak. Ezért aztán, mivel cigányokat lesittelni politikailag inkorrekt, előbányásztak helyettük egy nem cigányt. Így volt? Ja, hogy nem? És ki mondja? Draskovics? Hát akkor hiszi a piszi.
Darabokban a jog
Az is félelmetes, hogy pontosan az az ember veri darabkákra a magyar jogrendet, akinek a feladata lenne kőkeményen kiállni az igazság és a jog mellett. Ehelyett három évvel ezelőtti ügyek miatt akkori gimiseket terroristáznak le, s „bizonyítékként” tüntetnek fel olyan dolgokat, amelyek nem bizonyítanak semmit. És ezt Drazsé már akkor is tudta, amikor arról beszélt, hogy terroristák akarnak robbantani politikusok házai előtt (ha nem tudta, akkor az a hazai bűnüldözés szempontjából tragédia). Félelmetes mindenesetre, hogy a politikai elitünk csak ül és néz, meg hagyja. És miért? Mert a baloldalon tudják, hogy megtehetik, nem fog semmi történni. Egy-egy dörgedelmesebb ellenzéki anyázás, meg egy-egy szélsőségesazorbánviktorozós kormánypárti visszaanyázás éppen elég arra, hogy a szavazók verbális erőszakra vonatkozó igényét kielégítsék.
Mikor jön a taxisblokád? Mikor jönnek a tüntetések? Mikor jönnek az értlemiségi petíciók, hogy takarítsák el Draskovicsot? Tűrjük, úgyhogy meg is érdemeljük Drazsét. Amúgy pedig azt sejtjük, hogy sehol máshol nem lehetne már miniszter, talán még Szudánban sem.
Egy valami azonban bizonyos. Ezek után egyáltalán nem néz ki hülyén, ha az ember él a gyanúperrel, s azt mondja, hogy a kiskunlacházi Horák Nóri félállat gyilkosai még mindig szabadon járnak közöttünk. Hiába jelentette be D. T., hogy elfogták az egy darab tettest. Illetve pontosan azért hihetetlen, mert Drazsé jelentette be.