Joka Daróczi János kedden elismerte, hogy alaptalanul vádolta meg a Hír Televízió munkatársát, de nem kért bocsánatot. A köztelevízió Roma Magazinjának felelős szerkesztője azzal vádolta meg a hírTV-t, hogy a csatorna a felelős a kislétai romák agresszív viselkedéséért.
Hazudott a köztévé Roma Magazinjának felelős szerkesztője a kislétai cigányok agresszív fellépésének okáról. Joka Daróczi János a távirati irodának adott hétfő esti nyilatkozatában a Hír Televíziót tette felelőssé a történtekért. A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett sajtómunkás szerint a helyi romák hangulata mindaddig békésnek volt mondható, amíg a Hír Televízió tudósítója 13 órakor be nem jelentkezett a helyszínről.
Joka Daróczi azt állította, a televízió munkatársa az élő kapcsolásban valószínűnek nevezte, hogy a gyilkosság indítéka a féltékenység volt. Holott a hírTV tudósítója szó szerint az alábbiakat mondta: „A szerelemféltést említetted az előbb, Csaba, mint lehetőséget, ezt is megkérdeztem itt az utcában lévő emberektől, szomszédoktól, rokonoktól, mindenki cáfolta ezt a verziót és mindenki rasszista jellegű támadásra gondol. Mindenki ezt a verziót próbálja erősíteni.”
A Hír Televízió stábja és műholdas közvetítőkocsija déli 12 óra után érkezett meg hétfőn a Budapesttől 250 kilométerre fekvő Szabolcs megyei községbe. Akkor már több tudósító, fotóriporter és operatőr dolgozott a gyilkosság helyszínén. A szerelemféltésről szóló feltételezés órákkal korábban jelent meg, az érintett hírügynökség jelentése szerint az értesülés forrásai a helybeliek voltak. A féltékenység mint esetleges indíték más médiumok helyszíni tudósításaiban is megjelent, szintén szóbeszéd alapján.
A Népszava beszámolója szerint a rendőrség sem zárta ki ezt a lehetőséget. A balliberális napilap azt írta, amikor munkatársai a helyszínen jártak, a nyomozók éppen az áldozat szerelmi viszonyairól kérdezték a lelőtt asszony édesanyját.
Joka Daróczi János kedden délelőtt elismerte: alaptalanul vádaskodott, a Hír Televízió munkatársának tudósítását nem hallotta, a távirati irodának adott nyilatkozata szóbeszéden alapult. Bocsánatot mégsem hajlandó kérni, és most már a teljes magyar sajtót felelősnek tartja az indulatok felkorbácsolásában.
(hírTV)